Federer - 1200. pobjeda! Dostižna su dva rekorda!

Federer posle jubilarne pobede: Odligao sam odlično u taj-brejku! Rodžer Federer je trijumfom protiv Gaela Monfisa u osmini finala Mastersa u Madridu stigao do brojke od ukupno 1. 200 profesionalnih pobeda.

Tenis 10.05.2019 | 11:53
Federer - 1200. pobjeda! Dostižna su dva rekorda!
Švajcarac je posle tačno dva sata igre i velike borbe slavio sa 6:0, 4:6, 7:6 (3) i tako se plasirao u četvrtfinale u kom ga očekuje Austrijanac Dominik Tim.

Federer je bio na ivici poraza, Monfis nije iskoristio dve meč lopte, ali treba odati priznanje Švajcarcu koji je igrao hrabro. Odlično je servirao, izlazio na mrežu i to se isplatilo.

Šljaka mu nije omiljena podloga, ali Gael Monfils jeste jedna od omiljenijih žrtava. Rodžer Federer nastavlja da piše istoriju, pošto se preko Francuza plasirao u četvrtfinale Mastersa u Madridu i nastavio poteru ka još dva rekorda.

U izuzetno uzbudljivom meču, Švajcarac je slavio 2:1 (6:0, 4:6, 7:6), tako što je, posle prvog seta u trajanju od samo 18 minuta, spasao dve meč lopte i pokazao da i u 37. godini važi za jednog od najboljih tenisera svih vremena. Što će uskoro moći i da potvrdi.

Jer, današnje slavlje u glavnom gradu Španije bilo je ravno 1200 Federerovo u karijeri. Rekorder u tom segmentu je legendarni Džimi Konors za 1274 trijumfa, što znači da bi momak iz Bazela pre odlaska u penziju mogao da ga nadmaši. Fedeks, inače, juri još jedan rekord, takođe, u Konorsovom vlasništvu, pošto je Amerikanac najuspešniji igrač po broju trofeja na ATP turu (109), a Rodžers je zasad na „koti 101“.

Zanimljivo, turnir u Madridu je prvi posle dve godine kad je šljaka u pitanju na kome učestvuje RodžerFederer, što jasno pokazuje nameru da se što bolje spremni za Rolan Garos, na kome je slavio samo jednom (2009).

Federerov rival u četvrtfinalu biće Dominik Tim, Austrijanac je savladao Italijana Fabija Fonjinija – 2:0 (6:4, 7:5).

Ispred Rodžera je po broju pobeda samo jedan teniser, Amerikanac Džimi Konors koji je ostvario 1.274 trijumfa u profesionaloj karijeri.

Bio je to Rodžerov 1.462 meč u karijeri. Ima skor od 1200-262 ili 82 odsto uspešnosti u mečevima, što je zaista impresivna stiatistika.

"Gael je uradio veliku stvar što nije izgubio mirnoću posle izgubljenog prvog seta, čini mi se da je naučio dosta od tog prethodnog meča kada je prvi set izgubio sa 6:1. To mu je pomoglo da sačuva mirnoću", izjavio je Federer.

Priznao je da nije imao lak posao.

"Pokušao sam da nastavim u istom stilu kao i u oprvom setu, ali bilo je teško. Imao sam niz od pet izgubljenih gemova krajem drugog seta i početkom trećeg. Kada gubite 3:0 ili 4:1 ne izgledate dobro, ali ostao sam u meču i odlučio je taj-brejk. Taj deo sam odigrao odlično, dobro servirao, miksovao udarce i uzbuđen sam što sam iz svega izašao kao pobednik", zaključio je Švajcarac.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar