Енфилд, па провод! Ракитић наљутио директоре Барсе!

Хрватски везиста компликује своју позицију у клубу.

Фудбал 10.05.2019 | 08:32
Енфилд, па провод! Ракитић наљутио директоре Барсе!
Као да још једна болна елиминација из Лиге шампиона није била довољна Ивану Ракитићу (31), па је нашао начин да себи додатно отежа ситуацију.

Само дан након што је са саиграчима у Ливерпулу доживео пораз 4:0, један од лошијих актера представе на Енфилду дао је себи одушка и отишао на традиционалну пролећну фешту у Севиљи. Да буде "ухваћен" побринула се фотографија, на којој је усликан са Хозе Маријом дел Нидом, сином бившег председника ФК Севиља, за који је Ракитић наступао пре доласка у Барселону 2014. године.

"Док се разочарани навијачи још враћају из Ливерпула, сигурно осећају да среда није била прави дан за одлазак на прославу", објавио је шпански "АС".

Исти лист је открио да је Ракитићев гест наишао на (најблаже речено) неодобравање у клубу и да су због његовог излета директори Барселоне веома љути.

С обзиром на то да се везиста који је 2015. освојио са Барсом Лигу шампиона претходних година понашао за пример, не би требало очекивати да буде кажњен. Ипак, овај поступак свакако ће отежати његову позицију у преговорима са руководством око новог уговора.

"Председник клуба Ђозеп Бартомеу могао би ово да искористи као савршен изговор да не обнову Ракитићев уговор. То је тренутно осетљива тема, обе стране покушавају да нађу најбоље решење, а везиста хоће још један велики уговор пре него што заврши каријеру", објашњено је.

Очекивано, Барси није у интересу да се веже Ракитића за себе на дуге стазе, па разматра и могућност продаје хрватског репрезентативца, коме ће актуелни уговор са "Блауграном" истећи 30. јуна 2021. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар