Enfild, pa provod! Rakitić naljutio direktore Barse!

Hrvatski vezista komplikuje svoju poziciju u klubu.

Fudbal 10.05.2019 | 08:32
Enfild, pa provod! Rakitić naljutio direktore Barse!
Kao da još jedna bolna eliminacija iz Lige šampiona nije bila dovoljna Ivanu Rakitiću (31), pa je našao način da sebi dodatno oteža situaciju.

Samo dan nakon što je sa saigračima u Liverpulu doživeo poraz 4:0, jedan od lošijih aktera predstave na Enfildu dao je sebi oduška i otišao na tradicionalnu prolećnu feštu u Sevilji. Da bude "uhvaćen" pobrinula se fotografija, na kojoj je uslikan sa Hoze Marijom del Nidom, sinom bivšeg predsednika FK Sevilja, za koji je Rakitić nastupao pre dolaska u Barselonu 2014. godine.

"Dok se razočarani navijači još vraćaju iz Liverpula, sigurno osećaju da sreda nije bila pravi dan za odlazak na proslavu", objavio je španski "AS".

Isti list je otkrio da je Rakitićev gest naišao na (najblaže rečeno) neodobravanje u klubu i da su zbog njegovog izleta direktori Barselone veoma ljuti.

S obzirom na to da se vezista koji je 2015. osvojio sa Barsom Ligu šampiona prethodnih godina ponašao za primer, ne bi trebalo očekivati da bude kažnjen. Ipak, ovaj postupak svakako će otežati njegovu poziciju u pregovorima sa rukovodstvom oko novog ugovora.

"Predsednik kluba Đozep Bartomeu mogao bi ovo da iskoristi kao savršen izgovor da ne obnovu Rakitićev ugovor. To je trenutno osetljiva tema, obe strane pokušavaju da nađu najbolje rešenje, a vezista hoće još jedan veliki ugovor pre nego što završi karijeru", objašnjeno je.

Očekivano, Barsi nije u interesu da se veže Rakitića za sebe na duge staze, pa razmatra i mogućnost prodaje hrvatskog reprezentativca, kome će aktuelni ugovor sa "Blaugranom" isteći 30. juna 2021. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar