Добрић: Мотивација? Тешко је, али странцима је теже!

“Њима је најтеже, али професионалци су. Знају да им је то посао и да морају то да одраде тако да једноставно, одрадиш посао, идеш кући и не размишљаш о томе. Већ размишљамо о следећој утакмици. Да завршимо ово, обезбедимо прво место што нам је најбитније и да за полуфинале и финале будемо спремни”.

Кошарка 09.05.2019 | 21:32
Добрић: Мотивација? Тешко је, али странцима је теже!
Без већих проблема Црвена звезда је оверила и четврту победу у овогодишњем издању Суперлиге, а ОКК Београд је само током првог дела утакмице успео да се наметне како равноправан такмац. 

Оно што је, ипак, било евидентно јесте слаба посећеност дворане Александар Николић у утакмици коју је играо нови јадрански и актуелни српски шампион. Иако званична статистика каже да је на трибинама било преко 1.800 гледалаца, крај паркета стекао утисак да је та бројка знатно нижа...

"Очекивано", каже Огњен Добрић уз уздах:

"Тако је од почетка ове домаће лиге, али битно је да смо ми одрадили наш део посла, да смо победили, играли као што смо хтели и то је најбитније".

Је л' мотивације мањка у таквој ситуацији?

"Не сме да мањка. Треба да се одради ово све како треба, да почну те полуфиналне и финалне утакмице. Да обезбедимо прво место, да будемо сигурни и да не размишљамо о томе".

Почео си са оним атрактивним закуцавањем? Је л' ти то постаје заштитни знак?

"То се тако отворило. Имао сам енергију, тако се наместило и што да не искористим".

Да ли си знао да је твоје закуцавање ушло у избор за најбоље у Јадранској лиги - конкуренција је Бонџа Си-?

"Је л' оно против Морнара", питао нас је Добрић, а када је добио потврдан одговор узвратио је:

"Па добро.. Лепо од њих".



Пошто смо причали о мотивацији, колико је тешко пронаћи је после дуге сезоне и свега што се издешавало у последњих месец дана?

"Јесте тешко. Поготово странцима. Њима је најтеже, али професионалци су. Знају да им је то посао и да морају то да одраде тако да једноставно, одрадиш посао, идеш кући и не размишљаш о томе. Већ размишљамо о следећој утакмици. Да завршимо ово, обезбедимо прво место што нам је најбитније и да за полуфинале и финале будемо спремни".

Имали сте прилику да одиграте мечеве са екипама из КЛС-а, разлика у квалитету је очигледна, али како ти се чине противници?

"Једноставно, момци су мотивисани. Сви воле да играју против клубова као што су Цевена звезда, Партизан. Они су мотивисани, па то и нама даје додатни мотив. Јер ако попустимо сигурно ће они то искористити. То су професионалци, то су људи који исто тренирају квалитетно, тако да једноставно не смеш да се опустиш ни против једне екипе. Мораш у свакој да будеш озбиљан 40 минута".

Током сезоне сте били физички исцрпљени, сада сте, претпостављамо, испражњени и на психичком нивоу...

"Сада смо мало одморнији јер су утакмице сада мало лакше. Лакше добијамо мечеве, тако да можемо да ротирамо играче, да се подели минутажа, да бисмо се успут и одмарали како не би дошло до неких повреда".

Колико је битно то што се млађи саиграчи намећу?

"Битно је. Битно је да имамо што већи простор да би се што више играча. Сада сви имамо прилику да играмо, распоређена је лепо минутажа тако да свако добија своју шансу".

Против Борца затварате први круг лигашког дела? Шта очекујеш тамо?

"Увек је незгодна утакмица у Чачку. Прошле године смо чак тамо и изгубили, тако да морамо да будемо фокусирани. То је екипа која је играла Другу АБА лигу, квалитетни су јако поготово на домаћем терену. Биће сигурно пуна хала. Морамо да будемо концентрисани".

Већ сви причају само о потенцијалном финалу против Партизана, готово да о групној фази нико не размишља?

"Полако. Сви размишљају о томе, али ми једноставно не можемо толико далеко да размишљамо. Полако, идемо корак по корак, утакмицу по утакмицу, има још доста. Треба прво да прође овај лигашки део, па полуфинале, па ћемо онда да размишљамо о Партизану".

Док смо разговарали с Добрићем, са стране су се спорадично укључивали Мајкл Оџо, Филип Човић и Алекса Раданов како би га засмејали. Делује да је атмосфера унутар тима беспрекорна.

"Јесте. Као што видите, сви су насмејани и расположени, тако да је супер".

Последњу утакмицу првог круга Суперлиге Црвена звезда одиграће у суботу у Чачку од 20 часова, а противник је Борац.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар