Dobrić: Motivacija? Teško je, ali strancima je teže!

“Njima je najteže, ali profesionalci su. Znaju da im je to posao i da moraju to da odrade tako da jednostavno, odradiš posao, ideš kući i ne razmišljaš o tome. Već razmišljamo o sledećoj utakmici. Da završimo ovo, obezbedimo prvo mesto što nam je najbitnije i da za polufinale i finale budemo spremni”.

Košarka 09.05.2019 | 21:32
Dobrić: Motivacija? Teško je, ali strancima je teže!
Bez većih problema Crvena zvezda je overila i četvrtu pobedu u ovogodišnjem izdanju Superlige, a OKK Beograd je samo tokom prvog dela utakmice uspeo da se nametne kako ravnopravan takmac. 

Ono što je, ipak, bilo evidentno jeste slaba posećenost dvorane Aleksandar Nikolić u utakmici koju je igrao novi jadranski i aktuelni srpski šampion. Iako zvanična statistika kaže da je na tribinama bilo preko 1.800 gledalaca, kraj parketa stekao utisak da je ta brojka znatno niža...

"Očekivano", kaže Ognjen Dobrić uz uzdah:

"Tako je od početka ove domaće lige, ali bitno je da smo mi odradili naš deo posla, da smo pobedili, igrali kao što smo hteli i to je najbitnije".

Je l' motivacije manjka u takvoj situaciji?

"Ne sme da manjka. Treba da se odradi ovo sve kako treba, da počnu te polufinalne i finalne utakmice. Da obezbedimo prvo mesto, da budemo sigurni i da ne razmišljamo o tome".

Počeo si sa onim atraktivnim zakucavanjem? Je l' ti to postaje zaštitni znak?

"To se tako otvorilo. Imao sam energiju, tako se namestilo i što da ne iskoristim".

Da li si znao da je tvoje zakucavanje ušlo u izbor za najbolje u Jadranskoj ligi - konkurencija je Bondža Si-?

"Je l' ono protiv Mornara", pitao nas je Dobrić, a kada je dobio potvrdan odgovor uzvratio je:

"Pa dobro.. Lepo od njih".



Pošto smo pričali o motivaciji, koliko je teško pronaći je posle duge sezone i svega što se izdešavalo u poslednjih mesec dana?

"Jeste teško. Pogotovo strancima. Njima je najteže, ali profesionalci su. Znaju da im je to posao i da moraju to da odrade tako da jednostavno, odradiš posao, ideš kući i ne razmišljaš o tome. Već razmišljamo o sledećoj utakmici. Da završimo ovo, obezbedimo prvo mesto što nam je najbitnije i da za polufinale i finale budemo spremni".

Imali ste priliku da odigrate mečeve sa ekipama iz KLS-a, razlika u kvalitetu je očigledna, ali kako ti se čine protivnici?

"Jednostavno, momci su motivisani. Svi vole da igraju protiv klubova kao što su Cevena zvezda, Partizan. Oni su motivisani, pa to i nama daje dodatni motiv. Jer ako popustimo sigurno će oni to iskoristiti. To su profesionalci, to su ljudi koji isto treniraju kvalitetno, tako da jednostavno ne smeš da se opustiš ni protiv jedne ekipe. Moraš u svakoj da budeš ozbiljan 40 minuta".

Tokom sezone ste bili fizički iscrpljeni, sada ste, pretpostavljamo, ispražnjeni i na psihičkom nivou...

"Sada smo malo odmorniji jer su utakmice sada malo lakše. Lakše dobijamo mečeve, tako da možemo da rotiramo igrače, da se podeli minutaža, da bismo se usput i odmarali kako ne bi došlo do nekih povreda".

Koliko je bitno to što se mlađi saigrači nameću?

"Bitno je. Bitno je da imamo što veći prostor da bi se što više igrača. Sada svi imamo priliku da igramo, raspoređena je lepo minutaža tako da svako dobija svoju šansu".

Protiv Borca zatvarate prvi krug ligaškog dela? Šta očekuješ tamo?

"Uvek je nezgodna utakmica u Čačku. Prošle godine smo čak tamo i izgubili, tako da moramo da budemo fokusirani. To je ekipa koja je igrala Drugu ABA ligu, kvalitetni su jako pogotovo na domaćem terenu. Biće sigurno puna hala. Moramo da budemo koncentrisani".

Već svi pričaju samo o potencijalnom finalu protiv Partizana, gotovo da o grupnoj fazi niko ne razmišlja?

"Polako. Svi razmišljaju o tome, ali mi jednostavno ne možemo toliko daleko da razmišljamo. Polako, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, ima još dosta. Treba prvo da prođe ovaj ligaški deo, pa polufinale, pa ćemo onda da razmišljamo o Partizanu".

Dok smo razgovarali s Dobrićem, sa strane su se sporadično uključivali Majkl Odžo, Filip Čović i Aleksa Radanov kako bi ga zasmejali. Deluje da je atmosfera unutar tima besprekorna.

"Jeste. Kao što vidite, svi su nasmejani i raspoloženi, tako da je super".

Poslednju utakmicu prvog kruga Superlige Crvena zvezda odigraće u subotu u Čačku od 20 časova, a protivnik je Borac.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar