Топло - хладно, али Новак иде даље! На Чилића!

Ђоковић победио Шардија 13. пут заредом и заказао дуел са Чилићем! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале Мастерса у Мадриду победом над Жеремијем Шардијем у два сета.  Најбољи тенисер света одиграо два различита сета у осмини финала мастерса у Мадриду.

Тенис 09.05.2019 | 16:26
Топло - хладно, али Новак иде даље! На Чилића!
Бриљирао је, па је пао, али се ипак пласирао у четвртфинале мастерса у Мадриду.

То би био најкраћи опис меча у којем је Новак Ђоковић савладао Жеремија Шардија - 6:1, 7:6 (7:2).

Најбољи тенисер света Французу је најпре очитао тениску лекцију, а онда је необјашњиво пао у наставку меча, који је добио максималним резултатом, упркос томе што је спасавао сет лопту.

Шарди је био на корак од освајања првог сета против Новака Ђоковића у каријери, после 29 изгубљених, али је у најважнијим тренуцима 10. гема другог сета (5:4), први тенисер света успео да одговори на прави начин, а потом и да задржи стопостотан скор против француског играча.

Играо је против Шардија 13. меч у каријери и уписао 13. победу!

Ђоковића сада очекује дуел са Марином Чилићем, деветим носиоцем у Мадриду.

Хрват је изборио прво четвртфинале ове сезоне, након што је победио Ласла Ђереа после преокрета - 2:1.

Новак одлично познаје Хрвата. И против њега има "убитачну" статистику. Одграли су до сада 19 мечева у каријери, а скор је 17-2 за Ђоковића.

Ђоковић је до победе против француског играча дошао после једног часа и 27 минута игре, по сетовима 6:1, 7:6(2).

Новак је тако успео да савлада Шардија и по 13. пут заредом и да му притом и даље не допусти ни један једини сет.

У четвртфиналу Мадрида српски тенисер ће за противника имати Хрвата Марина Чилића, који је раније данас после преокрета савладао Ласла Ђереа.

Од самог почетка Новак је решио да Шардију покаже ко се пита у овом мечу. Направио је брејк у другом гему меча, а онда наставио са доминантном игром и експресно дошао до дуплог брејка и вођства од 4:0.

Све је ишло на руку српског тенисера, али је Шарди одоговорио у наредном гему и дошао до три везане брејк лопте. У Новаковој глави није било места за панику и фрустрације, те је решио све проблеме са којима је био суочен то јест и до гема.

Шарди је успео да освоји наредни гем на свом сервису, али то је било све што смо видели од Француза у првом сету.

У другом сету виђен је значајно бољи отпор Шардија. Неколико гемова није био само резултатски егал, већ и играчки, па је публика у Мадриду могла да гледа добре ударце са обе стране.

Средином другог сета Новакова игра је пала и српски тенисер је изгледао доста пасивно, а Шарди је то користио нападајући својим најјачим ударцем, форхендом. При вођству од 5:4 Ђоковић је сервирао и био суочен са сет лоптом.

Тада га је спасло оно што му је најбоље функционисало у овом мечу, али и пређашњем са Тејлором Фрицем – сервис.

Отишло се у тај-брејк, а ту је најбољи српски спортиста био неумољив. Шардију је препустио само два поена и заслужено се пласирао у четвртфинале, где ће имати већ поменути окршај са Чилићем.

Новак и Марин су до сада играли 19 пута, а Србин као победник из тих мечева није изашао само двапут.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар