Toplo - hladno, ali Novak ide dalje! Na Čilića!

Đoković pobedio Šardija 13. put zaredom i zakazao duel sa Čilićem! Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu pobedom nad Žeremijem Šardijem u dva seta.  Najbolji teniser sveta odigrao dva različita seta u osmini finala mastersa u Madridu.

Tenis 09.05.2019 | 16:26
Toplo - hladno, ali Novak ide dalje! Na Čilića!
Briljirao je, pa je pao, ali se ipak plasirao u četvrtfinale mastersa u Madridu.

To bi bio najkraći opis meča u kojem je Novak Đoković savladao Žeremija Šardija - 6:1, 7:6 (7:2).

Najbolji teniser sveta Francuzu je najpre očitao tenisku lekciju, a onda je neobjašnjivo pao u nastavku meča, koji je dobio maksimalnim rezultatom, uprkos tome što je spasavao set loptu.

Šardi je bio na korak od osvajanja prvog seta protiv Novaka Đokovića u karijeri, posle 29 izgubljenih, ali je u najvažnijim trenucima 10. gema drugog seta (5:4), prvi teniser sveta uspeo da odgovori na pravi način, a potom i da zadrži stopostotan skor protiv francuskog igrača.

Igrao je protiv Šardija 13. meč u karijeri i upisao 13. pobedu!

Đokovića sada očekuje duel sa Marinom Čilićem, devetim nosiocem u Madridu.

Hrvat je izborio prvo četvrtfinale ove sezone, nakon što je pobedio Lasla Đerea posle preokreta - 2:1.

Novak odlično poznaje Hrvata. I protiv njega ima "ubitačnu" statistiku. Odgrali su do sada 19 mečeva u karijeri, a skor je 17-2 za Đokovića.

Đoković je do pobede protiv francuskog igrača došao posle jednog časa i 27 minuta igre, po setovima 6:1, 7:6(2).

Novak je tako uspeo da savlada Šardija i po 13. put zaredom i da mu pritom i dalje ne dopusti ni jedan jedini set.

U četvrtfinalu Madrida srpski teniser će za protivnika imati Hrvata Marina Čilića, koji je ranije danas posle preokreta savladao Lasla Đerea.

Od samog početka Novak je rešio da Šardiju pokaže ko se pita u ovom meču. Napravio je brejk u drugom gemu meča, a onda nastavio sa dominantnom igrom i ekspresno došao do duplog brejka i vođstva od 4:0.

Sve je išlo na ruku srpskog tenisera, ali je Šardi odogovorio u narednom gemu i došao do tri vezane brejk lopte. U Novakovoj glavi nije bilo mesta za paniku i frustracije, te je rešio sve probleme sa kojima je bio suočen to jest i do gema.

Šardi je uspeo da osvoji naredni gem na svom servisu, ali to je bilo sve što smo videli od Francuza u prvom setu.

U drugom setu viđen je značajno bolji otpor Šardija. Nekoliko gemova nije bio samo rezultatski egal, već i igrački, pa je publika u Madridu mogla da gleda dobre udarce sa obe strane.

Sredinom drugog seta Novakova igra je pala i srpski teniser je izgledao dosta pasivno, a Šardi je to koristio napadajući svojim najjačim udarcem, forhendom. Pri vođstvu od 5:4 Đoković je servirao i bio suočen sa set loptom.

Tada ga je spaslo ono što mu je najbolje funkcionisalo u ovom meču, ali i pređašnjem sa Tejlorom Fricem – servis.

Otišlo se u taj-brejk, a tu je najbolji srpski sportista bio neumoljiv. Šardiju je prepustio samo dva poena i zasluženo se plasirao u četvrtfinale, gde će imati već pomenuti okršaj sa Čilićem.

Novak i Marin su do sada igrali 19 puta, a Srbin kao pobednik iz tih mečeva nije izašao samo dvaput.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar