Лејкерси тону све дубље - одбио их Тајрон Лу!

Тајрон Лу одбио Лејкерсе – тражи плату "која доликује шампиону НБА лиге!" Лос Анђелес Лејкерси и даље очајнички траже тренера за следећу сезону, а потрага ће морати да буде настављена и у наредном периоду.  Леброн Џејмс и екипа ни четири недеље после раскида уговора са Луком Волтоном не знају ко ће их тренирати идуће сезоне.

Кошарка 09.05.2019 | 19:42
Лејкерси тону све дубље - одбио их Тајрон Лу!
Понуду франшизе из Калифорније да преузме тим је одбио Тајрон Лу, некадашњи играч те екипе и бивши носилац функције тренера Кливленда у другој ери Леброна Џејмса.

Како су пренели медији, Лејкерси су Луу понудили трогодишњи уговор вредан 18 милиона долара, али је он то одбио, навевши да жели плату која је у складу са његовом “шампионском биографијом“.

Његови представници су захтевали петогодишњи уговор и далеко већу суму новца, која није откривена, а пошто Лејкерси нису желели да прихвате ултиматум, преговори су прекинути.

Медији су навели да Кавалирси дугују Луу још десет милиона долара, у складу са уговором који је имао, тако да би прихватање новог посла, за мањи новац, значило губитак за некадашњег, не толико успешног, кошаркаша.

Долазак Леброна Џејмса није помогао Лос Анђелес Лејкерсима да се први пут од 2013. године пласирају у плеј-оф.

И не само то. Раскид уговора са тренером Луком Волтоном и пре тога изненадни одлазак Меџика Џонсона са позиције председника кошаркашких операција сведоче да се у једној од најтрофејнијих НБА франшиза не зна "ни ко пије, ни ко плаћа".

Све су то ствари које руше углед Лејкерса у кошаркашкој јавности, па онда није изненађење што већ скоро месец дана не могу да пронађу новог тренера.

Њихов први "пик", Монти Вилијамс, определио се за Финикс Сансе, једину франшизу за коју се последњих година може рећи да је вођена чак и лошије од Лејкерса.

Ред је дошао на Тајрона Луа и чинило се да ће преговори уродити плодом, али некадашњи плејмејкер "љубичасто-златних" у среду се дефинитивно захвалио на понуди.

Локални медији извештавају да је Лу желео петогодишњи уговор, а да су челници Лејкерса били спремни да му понуде сарадњу само на три године - колико још траје Џејмсов уговор - и при том планирали да му за помоћника доведу Џејсона Кида, који сигурно није лошији тренер, а неупоредиво је веће име.

Лу је сматрао да као освајач титуле са Кливленд Кавалирсима 2016. године заслужује више поштовања и поручио им је да се окрену другим решењима.

Према незваничним информацијама, даље на листи кандидата налазе се припадници старије тренерске гарде, Лајонел Холинс и Мајк Вудсон, а фигурира и Френк Фогел, који је после неколико добрих сезона у Индијана Пејсерсима доживео дебакл водећи Орландо Меџик од 2016. до прошлог лета.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар