Lejkersi tonu sve dublje - odbio ih Tajron Lu!

Tajron Lu odbio Lejkerse – traži platu "koja dolikuje šampionu NBA lige!" Los Anđeles Lejkersi i dalje očajnički traže trenera za sledeću sezonu, a potraga će morati da bude nastavljena i u narednom periodu.  Lebron Džejms i ekipa ni četiri nedelje posle raskida ugovora sa Lukom Voltonom ne znaju ko će ih trenirati iduće sezone.

Košarka 09.05.2019 | 19:42
Lejkersi tonu sve dublje - odbio ih Tajron Lu!
Ponudu franšize iz Kalifornije da preuzme tim je odbio Tajron Lu, nekadašnji igrač te ekipe i bivši nosilac funkcije trenera Klivlenda u drugoj eri Lebrona Džejmsa.

Kako su preneli mediji, Lejkersi su Luu ponudili trogodišnji ugovor vredan 18 miliona dolara, ali je on to odbio, navevši da želi platu koja je u skladu sa njegovom “šampionskom biografijom“.

Njegovi predstavnici su zahtevali petogodišnji ugovor i daleko veću sumu novca, koja nije otkrivena, a pošto Lejkersi nisu želeli da prihvate ultimatum, pregovori su prekinuti.

Mediji su naveli da Kavalirsi duguju Luu još deset miliona dolara, u skladu sa ugovorom koji je imao, tako da bi prihvatanje novog posla, za manji novac, značilo gubitak za nekadašnjeg, ne toliko uspešnog, košarkaša.

Dolazak Lebrona Džejmsa nije pomogao Los Anđeles Lejkersima da se prvi put od 2013. godine plasiraju u plej-of.

I ne samo to. Raskid ugovora sa trenerom Lukom Voltonom i pre toga iznenadni odlazak Medžika Džonsona sa pozicije predsednika košarkaških operacija svedoče da se u jednoj od najtrofejnijih NBA franšiza ne zna "ni ko pije, ni ko plaća".

Sve su to stvari koje ruše ugled Lejkersa u košarkaškoj javnosti, pa onda nije iznenađenje što već skoro mesec dana ne mogu da pronađu novog trenera.

Njihov prvi "pik", Monti Vilijams, opredelio se za Finiks Sanse, jedinu franšizu za koju se poslednjih godina može reći da je vođena čak i lošije od Lejkersa.

Red je došao na Tajrona Lua i činilo se da će pregovori uroditi plodom, ali nekadašnji plejmejker "ljubičasto-zlatnih" u sredu se definitivno zahvalio na ponudi.

Lokalni mediji izveštavaju da je Lu želeo petogodišnji ugovor, a da su čelnici Lejkersa bili spremni da mu ponude saradnju samo na tri godine - koliko još traje Džejmsov ugovor - i pri tom planirali da mu za pomoćnika dovedu Džejsona Kida, koji sigurno nije lošiji trener, a neuporedivo je veće ime.

Lu je smatrao da kao osvajač titule sa Klivlend Kavalirsima 2016. godine zaslužuje više poštovanja i poručio im je da se okrenu drugim rešenjima.

Prema nezvaničnim informacijama, dalje na listi kandidata nalaze se pripadnici starije trenerske garde, Lajonel Holins i Majk Vudson, a figurira i Frenk Fogel, koji je posle nekoliko dobrih sezona u Indijana Pejsersima doživeo debakl vodeći Orlando Medžik od 2016. do prošlog leta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar