Видео: "Сан је мртав... Али, главу горе, груди напред!"

Јутро после, објављен је видео клип, као омаж Ајаксовом "дугом путовању" Европом, које се на тужан и шокантан начин завршило у среду на њиховом стадиону.

Фудбал 09.05.2019 | 18:23
Видео: "Сан је мртав... Али, главу горе, груди напред!"
Прву утакмицу друге рунде квалификација, против Штурма, одиграли су 25. јула. Секунде су их делиле од наступа у финалу Лиге шампиона, заказаном за 1. јун, што значи да би се Ајаксово учешће у елитном континенталном такмичењу растегло на свих 12 месеци!

Међутим, није било суђено. Примили су гол за 2:3 у последњим секундама судијске надокнаде времена, која је трајала пет минута.

"То је то. Сан је мртав, срушен је у последњем тренутку. А, били смо тако близу. Неколико секунди далеко од историје", каже се на почетку утешног, уједно и мотивационог видео клипа, који преноси Тwиттер профил назван по Марку Пантелићу, некадашњем голгетеру Ајакса и репрезентације Србије.

"Данас плачемо, али ћемо се уздигнути, као што увек радимо... Сезона још није готова. Главу горе, груди напред", порука је пред последња два кола првенства Холандије, у којима Ајакс треба да макар изједначи учинак ПСВ Ајндховена, да би остао на челу табеле и освојио титулу, прву од 2014. године.

Они имају исти број бодова, а на страни Ајакса је супериорна гол-разлика, која је други критеријум за рангирање тимова.

Ајакс је пре испадања од Тотенхема на основу већег броја голова датих у гостима (1:0, 2:3) елиминисао Штурм, Стандард и Динамо из Кијева у квалификацијама, затим је прошао групу са Бајерном, Бенфиком и АЕК из Атине, а у "нокаут" фази био је бољи од великих фаворита, Реала и Јувентуса.

Пласман у полуфинале Лиге шампиона је највећи европски домет амстердамског клуба у последње 22 године, уз напомену да је у главном делу такмичења тада учествовало дупло мање тимова - 16.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар