Video: "San je mrtav... Ali, glavu gore, grudi napred!"

Jutro posle, objavljen je video klip, kao omaž Ajaksovom "dugom putovanju" Evropom, koje se na tužan i šokantan način završilo u sredu na njihovom stadionu.

Fudbal 09.05.2019 | 18:23
Video: "San je mrtav... Ali, glavu gore, grudi napred!"
Prvu utakmicu druge runde kvalifikacija, protiv Šturma, odigrali su 25. jula. Sekunde su ih delile od nastupa u finalu Lige šampiona, zakazanom za 1. jun, što znači da bi se Ajaksovo učešće u elitnom kontinentalnom takmičenju rasteglo na svih 12 meseci!

Međutim, nije bilo suđeno. Primili su gol za 2:3 u poslednjim sekundama sudijske nadoknade vremena, koja je trajala pet minuta.

"To je to. San je mrtav, srušen je u poslednjem trenutku. A, bili smo tako blizu. Nekoliko sekundi daleko od istorije", kaže se na početku utešnog, ujedno i motivacionog video klipa, koji prenosi Twitter profil nazvan po Marku Panteliću, nekadašnjem golgeteru Ajaksa i reprezentacije Srbije.

"Danas plačemo, ali ćemo se uzdignuti, kao što uvek radimo... Sezona još nije gotova. Glavu gore, grudi napred", poruka je pred poslednja dva kola prvenstva Holandije, u kojima Ajaks treba da makar izjednači učinak PSV Ajndhovena, da bi ostao na čelu tabele i osvojio titulu, prvu od 2014. godine.

Oni imaju isti broj bodova, a na strani Ajaksa je superiorna gol-razlika, koja je drugi kriterijum za rangiranje timova.

Ajaks je pre ispadanja od Totenhema na osnovu većeg broja golova datih u gostima (1:0, 2:3) eliminisao Šturm, Standard i Dinamo iz Kijeva u kvalifikacijama, zatim je prošao grupu sa Bajernom, Benfikom i AEK iz Atine, a u "nokaut" fazi bio je bolji od velikih favorita, Reala i Juventusa.

Plasman u polufinale Lige šampiona je najveći evropski domet amsterdamskog kluba u poslednje 22 godine, uz napomenu da je u glavnom delu takmičenja tada učestvovalo duplo manje timova - 16.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar