Ђере стао против Чилића, ништа од дуела са Нолетом!

Ђереов колапс у Мадриду – Чилић великим преокретом до четвртфинала! Српски тенисер, Ласло Ђере, није успео да искористи велику предност против Марина Чилића, па је завршио такмичење на Мастерсу у Мадриду.  Ласло Ђере освојио је један сет против 11. играча света, али није успео да се домогне четвртфинала мастерса у Мадриду.

Тенис 09.05.2019 | 14:39
Ђере стао против Чилића, ништа од дуела са Нолетом!
Ласло Ђере је заустављен у осмини финала мастерса у Мајамију.

После сјајне победе над осмим играчем света, Хуаном Мартином дел Потром, српски тенисер није успео да скине још један "велики скалп" у Шпанији.

Марину Чилићу пружао је сјајан отпор првих сат времена, добио први сет, направио и брејк у другом (3:1), али је освајач УС Опена 2014. након тога преокренуо стање ствари на терену.

Чилић, који је тренутно 11. играч света, славио је резултатом 2:1, по сетовима 4:6, 6:3, 6:2 после два сата и 10 минута игре и обезбедио пласман у четвртфинале мастерса у Мадриду.

Хрвата у борби за полуфинале највероватније очекује Новак Ђоковић, први рекет света и први фаворит у Мадриду.

Најбољи српски тенисер састаће се са Чилићем уколико са успехом заврши дуел против Жеремија Шардија, против којег у каријери има скор 12-0.

Чилић је против Ђоковића одиграо 19 мечева у каријери, а изгубио чак 17.

Ђере је пао у осмини финала Мадрида, а изгубио је у три одиграна сета (6:4, 3:6, 2:6) после нешто више од два часа тениса.

Чилић је дошао до прве победе над Србином у њиховом првом међусобном дуелу.

Српски тенисер је све контролисао током једног и по сета, али се у једном тренутку меча десио "клик" после којег је апсолутно сав моментум прешао са једне на другу страну мреже.

Чилић је тријумфом изборио четвртфинале Мастерса у шпанској престоници, а у њему ће за противника имати или Новака Ђоковића или Жеремија Шардија.

На почетку и један и други тенисер ушли су помало "згрчено" и нису превише ризиковали, али се одређена доза самопоуздања "увукла" у Ђереа јако брзо. Видео је да Чилић није толико сигуран у ударцима и то вешто користио.

Када би долазио у прилику да диктира темпо поена, што није било ретко, Ђере би углавном "шетао" Марина и слао лоптице са једне на другу страну терена. Та тактика је била веома ефективна, а на 4:4 десио се кључан тренутак – Ђере је направио брејк.

Успео је да одсервира за крај првог сета и све је изгледао као да иде по лоју за српског тенисера.

Разноврсна и, може се рећи, беспрекорна игра Ђереа пренела се у други сет. Чилић је грешио све више и више, а убрзо је било 2:0 за Србина.

При том резултату Ђере је дошао и до две везане брејк лопте. Ипак, ту Ђере није успео да донекле и заврши меч, па је Хрват везао неколико поена и дошао до гема. Пропуштене прилике нису пореметиле српског тенисера и на 3:1 је опет имао шансу – имао је 0:30.

Као и у претходном гему Ласло је пропустио прилике, али је епилог након овог гема био драстично другачији. Чилић до гема на 3:2 за Ласла није ниједном успео да пређе 30 на ритерну, али је тада стигао до прве брејк лопте. Ђере је погрешио, а Марин је, после дуго времена, изједначио, па затим и повео.

Тих неколико гемова и поена били су оно што је одлучило победника. Ђере је заборавио да ради све оно што је радио до тог тренутка и самопоуздање му се срозало на досадашњи Чилићев ниво, док је хрватски тенисер "украо" противникову веру у ударце.

Марин је успео да веже 12 поена и да фуриозном серијом дође до пет гемова у низу, то јест од 1:3 до 6:3.

На почетку трећег сета Ласло је успео да само одложи патњу. Чилић није искористио две брејк лопте у првом гему тог дела игре, али је у наредном прича била потпуно другачија – Ђере на сервису није освојио поен, а недуго затим било је 3:1 за противника.

Иако је на тренутке изгледао као онај Ласло из првих сат времена, Чилић је користио ново самопуздање како би "извлачио" неке ударце које није до сада, а Ђере је само додатно падао.

На 3:1 за Марина десио се један поен у којем је Ђере имо све у својим рукама, али га некако није освојио и затим поломио рекет како би избацио фрустрације.

До краја сета, то јест меча, Чилић је контролисао ритам, у последњем гему (у којем је сервирао за сет) је спасао две везане брејк лопте и то је било све што смо видели од Ђереа.

Дуел Чилића и, вероватно, Ђоковића играће се у петак

Наградни фонд Мастерса у Мадриду је 6.408.230 евре, а актуелни шампион је Александер Зверев.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар