Đere stao protiv Čilića, ništa od duela sa Noletom!

Đereov kolaps u Madridu – Čilić velikim preokretom do četvrtfinala! Srpski teniser, Laslo Đere, nije uspeo da iskoristi veliku prednost protiv Marina Čilića, pa je završio takmičenje na Mastersu u Madridu.  Laslo Đere osvojio je jedan set protiv 11. igrača sveta, ali nije uspeo da se domogne četvrtfinala mastersa u Madridu.

Tenis 09.05.2019 | 14:39
Đere stao protiv Čilića, ništa od duela sa Noletom!
Laslo Đere je zaustavljen u osmini finala mastersa u Majamiju.

Posle sjajne pobede nad osmim igračem sveta, Huanom Martinom del Potrom, srpski teniser nije uspeo da skine još jedan "veliki skalp" u Španiji.

Marinu Čiliću pružao je sjajan otpor prvih sat vremena, dobio prvi set, napravio i brejk u drugom (3:1), ali je osvajač US Opena 2014. nakon toga preokrenuo stanje stvari na terenu.

Čilić, koji je trenutno 11. igrač sveta, slavio je rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2 posle dva sata i 10 minuta igre i obezbedio plasman u četvrtfinale mastersa u Madridu.

Hrvata u borbi za polufinale najverovatnije očekuje Novak Đoković, prvi reket sveta i prvi favorit u Madridu.

Najbolji srpski teniser sastaće se sa Čilićem ukoliko sa uspehom završi duel protiv Žeremija Šardija, protiv kojeg u karijeri ima skor 12-0.

Čilić je protiv Đokovića odigrao 19 mečeva u karijeri, a izgubio čak 17.

Đere je pao u osmini finala Madrida, a izgubio je u tri odigrana seta (6:4, 3:6, 2:6) posle nešto više od dva časa tenisa.

Čilić je došao do prve pobede nad Srbinom u njihovom prvom međusobnom duelu.

Srpski teniser je sve kontrolisao tokom jednog i po seta, ali se u jednom trenutku meča desio "klik" posle kojeg je apsolutno sav momentum prešao sa jedne na drugu stranu mreže.

Čilić je trijumfom izborio četvrtfinale Mastersa u španskoj prestonici, a u njemu će za protivnika imati ili Novaka Đokovića ili Žeremija Šardija.

Na početku i jedan i drugi teniser ušli su pomalo "zgrčeno" i nisu previše rizikovali, ali se određena doza samopouzdanja "uvukla" u Đerea jako brzo. Video je da Čilić nije toliko siguran u udarcima i to vešto koristio.

Kada bi dolazio u priliku da diktira tempo poena, što nije bilo retko, Đere bi uglavnom "šetao" Marina i slao loptice sa jedne na drugu stranu terena. Ta taktika je bila veoma efektivna, a na 4:4 desio se ključan trenutak – Đere je napravio brejk.

Uspeo je da odservira za kraj prvog seta i sve je izgledao kao da ide po loju za srpskog tenisera.

Raznovrsna i, može se reći, besprekorna igra Đerea prenela se u drugi set. Čilić je grešio sve više i više, a ubrzo je bilo 2:0 za Srbina.

Pri tom rezultatu Đere je došao i do dve vezane brejk lopte. Ipak, tu Đere nije uspeo da donekle i završi meč, pa je Hrvat vezao nekoliko poena i došao do gema. Propuštene prilike nisu poremetile srpskog tenisera i na 3:1 je opet imao šansu – imao je 0:30.

Kao i u prethodnom gemu Laslo je propustio prilike, ali je epilog nakon ovog gema bio drastično drugačiji. Čilić do gema na 3:2 za Lasla nije nijednom uspeo da pređe 30 na riternu, ali je tada stigao do prve brejk lopte. Đere je pogrešio, a Marin je, posle dugo vremena, izjednačio, pa zatim i poveo.

Tih nekoliko gemova i poena bili su ono što je odlučilo pobednika. Đere je zaboravio da radi sve ono što je radio do tog trenutka i samopouzdanje mu se srozalo na dosadašnji Čilićev nivo, dok je hrvatski teniser "ukrao" protivnikovu veru u udarce.

Marin je uspeo da veže 12 poena i da furioznom serijom dođe do pet gemova u nizu, to jest od 1:3 do 6:3.

Na početku trećeg seta Laslo je uspeo da samo odloži patnju. Čilić nije iskoristio dve brejk lopte u prvom gemu tog dela igre, ali je u narednom priča bila potpuno drugačija – Đere na servisu nije osvojio poen, a nedugo zatim bilo je 3:1 za protivnika.

Iako je na trenutke izgledao kao onaj Laslo iz prvih sat vremena, Čilić je koristio novo samopuzdanje kako bi "izvlačio" neke udarce koje nije do sada, a Đere je samo dodatno padao.

Na 3:1 za Marina desio se jedan poen u kojem je Đere imo sve u svojim rukama, ali ga nekako nije osvojio i zatim polomio reket kako bi izbacio frustracije.

Do kraja seta, to jest meča, Čilić je kontrolisao ritam, u poslednjem gemu (u kojem je servirao za set) je spasao dve vezane brejk lopte i to je bilo sve što smo videli od Đerea.

Duel Čilića i, verovatno, Đokovića igraće se u petak

Nagradni fond Mastersa u Madridu je 6.408.230 evre, a aktuelni šampion je Aleksander Zverev.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar