Идеална петорка Евролиге без Срба!

Евролига, најбоље клупско кошаркашко такмичење у Европи, изабрала је најбољу петорку за сезону 2018/19.  Двојица из Фенера у идеалних пет! Евролига је саопштила састав прве петорке тог такмичења за текућу сезону, изабране гласовима навијача и представника медија.

Кошарка 09.05.2019 | 17:38
Идеална петорка Евролиге без Срба!
Евролигашка прва петорка изабрана је на основу гласова навијача и акредитованих чланова медија.

Гласови су сабрани, а прва петорка Евролиге изгледа овако:

Ник Калатес (Панатинаикос), Вил Клајбурн (ЦСКА Москва), Брендон Дејвис (Жалгирис), Костас Слукас и Јан Весели (Фенербахче).

Из прошлогодишње прве петорке Евролиге у овогодишњој нашли су се само Калатес и Весели, док су преостала тројица играча по први пут добили овакву част.

Иначе, медијски гласови су чинили 75 одсто укупних гласова, док је преосталих 25 одсто ишло преко навијача.

МВП Евролиге биће познат после одигравања Фајнал фора, који је на програму од 17-19. маја ове године, док ће се награда за тренера сезоне важити за успех и у оквиру Ф4.

Подсетимо, престижну награду "Алфонсо Форд" добио је бек Арманија из Милана Мајк Џејмс.

Јан Весели и Ник Калатес другу сезону заредом су изабрани у идеалну петорку Евролиге!

Центар Фенербахчеа и плејмејкер Панатинаикоса нашли су се у пробраном друштву са још једним грчким плејмејкером, Костасом Слукасом који је такође имао запажену улогу у тиму Жељка Обрадовића, првопласираном у лигашком делу.

Прошле сезоне уз Веселог и Калатеса су били Лука Дончић, Нандо Де Коло и Торнике Шенгелија, а овог пута су места у првих пет заслужили Слукас, крило ЦСКА Вил Клајбурн и центар ЖалгирисаБрендон Дејвис.

Састав друге петорке за сезону 2018/19 биће саопштен у петак.

Као и обично, на друштвеним мрежама су одмах кренуле полемике - ко је оправдано у петорци, ко је требало да буде изабран уместо кога и томе слично.

Огласио се и Мајк Џејмс из Арманија, најбољи стрелац Евролиге и првопласирани по индексу корисности, чији тим се није пласирао ни у Топ 8 фазу.

Он је прогнозирао да ће у другој петорци бити Василије Мицић, Факундо Кампацо, Кори Хигинс, Адриен Моерман, Ентони Рендолф или Венсан Поарије и упитао зар није логично да прво буде саопштена друга, а затим и идеална постава.

Упитан за Николу Милутинова, Џејмс је одговорио: "Обично нема места за оне који се нису пласирали у плеј-оф", што се односи и на њега самог. Поштено.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар