Idealna petorka Evrolige bez Srba!

Evroliga, najbolje klupsko košarkaško takmičenje u Evropi, izabrala je najbolju petorku za sezonu 2018/19.  Dvojica iz Fenera u idealnih pet! Evroliga je saopštila sastav prve petorke tog takmičenja za tekuću sezonu, izabrane glasovima navijača i predstavnika medija.

Košarka 09.05.2019 | 17:38
Idealna petorka Evrolige bez Srba!
Evroligaška prva petorka izabrana je na osnovu glasova navijača i akreditovanih članova medija.

Glasovi su sabrani, a prva petorka Evrolige izgleda ovako:

Nik Kalates (Panatinaikos), Vil Klajburn (CSKA Moskva), Brendon Dejvis (Žalgiris), Kostas Slukas i Jan Veseli (Fenerbahče).

Iz prošlogodišnje prve petorke Evrolige u ovogodišnjoj našli su se samo Kalates i Veseli, dok su preostala trojica igrača po prvi put dobili ovakvu čast.

Inače, medijski glasovi su činili 75 odsto ukupnih glasova, dok je preostalih 25 odsto išlo preko navijača.

MVP Evrolige biće poznat posle odigravanja Fajnal fora, koji je na programu od 17-19. maja ove godine, dok će se nagrada za trenera sezone važiti za uspeh i u okviru F4.

Podsetimo, prestižnu nagradu "Alfonso Ford" dobio je bek Armanija iz Milana Majk Džejms.

Jan Veseli i Nik Kalates drugu sezonu zaredom su izabrani u idealnu petorku Evrolige!

Centar Fenerbahčea i plejmejker Panatinaikosa našli su se u probranom društvu sa još jednim grčkim plejmejkerom, Kostasom Slukasom koji je takođe imao zapaženu ulogu u timu Željka Obradovića, prvoplasiranom u ligaškom delu.

Prošle sezone uz Veselog i Kalatesa su bili Luka Dončić, Nando De Kolo i Tornike Šengelija, a ovog puta su mesta u prvih pet zaslužili Slukas, krilo CSKA Vil Klajburn i centar ŽalgirisaBrendon Dejvis.

Sastav druge petorke za sezonu 2018/19 biće saopšten u petak.

Kao i obično, na društvenim mrežama su odmah krenule polemike - ko je opravdano u petorci, ko je trebalo da bude izabran umesto koga i tome slično.

Oglasio se i Majk Džejms iz Armanija, najbolji strelac Evrolige i prvoplasirani po indeksu korisnosti, čiji tim se nije plasirao ni u Top 8 fazu.

On je prognozirao da će u drugoj petorci biti Vasilije Micić, Fakundo Kampaco, Kori Higins, Adrien Moerman, Entoni Rendolf ili Vensan Poarije i upitao zar nije logično da prvo bude saopštena druga, a zatim i idealna postava.

Upitan za Nikolu Milutinova, Džejms je odgovorio: "Obično nema mesta za one koji se nisu plasirali u plej-of", što se odnosi i na njega samog. Pošteno.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar