''Борио сам се до посљедњег поена...!''

''Нека ме по томе памте!'' Шпанац, Давид Ферер, завршио је каријеру, а све је обележио емотивним опроштајем од публике у Мадриду.

Тенис 09.05.2019 | 17:20
''Борио сам се до посљедњег поена...!''
Ферера је у другом колу Мадрида савладао Немац Александер Зверев са 2-0 у сетовима.

Шпанац је истакао физичку исцрпљеност као један од главних разлога за пораз.

"Био сам врло уморан. Почео сам меч добро, али сам се осећао исцрпљено. Да бисте победили Зверева морате да будете на највишем нивоу. Физички више не могу да одиграм два меча заредом на високом нивоу, што је још један показатељ да је право време за пензију. Имао сам среће да одаберем прави моменат, право место", изјавио је Ферер.

Приликом последњег поена, као и током целог меча и након њега, публика у "Магичној кутији" била је уз Ферера.

"Била је врло емотивна ноћ. Другачија од свега што сам до сада доживео. То нисам очекивао. Нисам ни замишљао да ћу се на овај начин опростити од тениса. Ово је први пораз после којег нисам тужан", истакао је 37-годишњи Шпанац.

Ферер је каријеру започео пре око 19 година и до њеног краја освојио је 27 титула, а највреднија је она са Мастерса у Паризу из 2012. године

"Свако мора да следи свој пут. У мом случају, научио сам да много тога може да се извуче из пораза, из тешких ситуација. То су моменти у којима мораш да устанеш и да се даље бориш, да схватиш да можеш да се опоравиш. Свако треба да тежи остварењу својих снова, током целе каријере. Волео бих да ме памте по ономе што сам као особа".

Увек је сматран великим борцем, вероватно највећим у историји свог спорта. Управо то ће бити његова заоставшитна.

"Борио сам се до последњег поена, можда би и по томе могли да ме памте. Завршио сам своју каријеру онако и где сам ја то желео. Срећан сам човек".

Ферер је у каријери уписао 734 победе и 376 пораза, а најбољи пласман на АТП листи било му је треће место, до којег је први пут дошао у јулу 2013. године.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар