''Borio sam se do posljednjeg poena...!''

''Neka me po tome pamte!'' Španac, David Ferer, završio je karijeru, a sve je obeležio emotivnim oproštajem od publike u Madridu.

Tenis 09.05.2019 | 17:20
''Borio sam se do posljednjeg poena...!''
Ferera je u drugom kolu Madrida savladao Nemac Aleksander Zverev sa 2-0 u setovima.

Španac je istakao fizičku iscrpljenost kao jedan od glavnih razloga za poraz.

"Bio sam vrlo umoran. Počeo sam meč dobro, ali sam se osećao iscrpljeno. Da biste pobedili Zvereva morate da budete na najvišem nivou. Fizički više ne mogu da odigram dva meča zaredom na visokom nivou, što je još jedan pokazatelj da je pravo vreme za penziju. Imao sam sreće da odaberem pravi momenat, pravo mesto", izjavio je Ferer.

Prilikom poslednjeg poena, kao i tokom celog meča i nakon njega, publika u "Magičnoj kutiji" bila je uz Ferera.

"Bila je vrlo emotivna noć. Drugačija od svega što sam do sada doživeo. To nisam očekivao. Nisam ni zamišljao da ću se na ovaj način oprostiti od tenisa. Ovo je prvi poraz posle kojeg nisam tužan", istakao je 37-godišnji Španac.

Ferer je karijeru započeo pre oko 19 godina i do njenog kraja osvojio je 27 titula, a najvrednija je ona sa Mastersa u Parizu iz 2012. godine

"Svako mora da sledi svoj put. U mom slučaju, naučio sam da mnogo toga može da se izvuče iz poraza, iz teških situacija. To su momenti u kojima moraš da ustaneš i da se dalje boriš, da shvatiš da možeš da se oporaviš. Svako treba da teži ostvarenju svojih snova, tokom cele karijere. Voleo bih da me pamte po onome što sam kao osoba".

Uvek je smatran velikim borcem, verovatno najvećim u istoriji svog sporta. Upravo to će biti njegova zaostavšitna.

"Borio sam se do poslednjeg poena, možda bi i po tome mogli da me pamte. Završio sam svoju karijeru onako i gde sam ja to želeo. Srećan sam čovek".

Ferer je u karijeri upisao 734 pobede i 376 poraza, a najbolji plasman na ATP listi bilo mu je treće mesto, do kojeg je prvi put došao u julu 2013. godine.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar