Звезда: Савић добио дозволу за одлазак! И још...

За Јовичића се тражи 1. 500. 000 евра, понуде отварају врата и Стојковићу, Родићу, Чаушићу, Боаћију. . .  Црвено-бели ће доживети одређену реконструкцију тима овог лета.

Фудбал 09.05.2019 | 16:44
Звезда: Савић добио дозволу за одлазак! И још...
Црвена звезда има оформљену окосницу тима, али ће српски шампион овог лета извесно остати без неколико играча који су имали важну улогу у постизању великих успеха у претходне две сезоне и тако обезбедити одређени прилив у клупску касу.

Како пише Спортски журнал, дозволу за одлазак добио је заменик капитена Вујадин Савић, који је зимус био близу преласку у Трабзон. Црвено-бели траже штопера другачијег профила, баш као што је Радован Панков,док су Милуновић и Бабић играчи сличног стила баш као Савић.

Бабић се у финишу сезоне изборио за предност на терену у односу на Савића, али према писању Журнала и он је један од играча за које би овог лета могла да стигне понуда из иностранства. Ипак, наводи се и да би на његов одлазак могао да буде стављен вето до зиме, с обзиром да је некадашњи капитен Војводине показао завидан успон у протеклом периоду. Бабић је још од припрема у Турској у најбољој форми од штопера, што се на крају потврдило и у 160. вечитом дербију, где је одиграо без грешке.

Један од играча који би могли да донесу одређени капитал у клупску касу је Бранко Јовичић. Црвено-бели се надају да би могла да стигне понуда од око 1.500.000 евра, што би активирало одлазак популарногБакуле из клуба. На излазним вратима би могао да се нађе и Горан Чаушић, који није оправдао статус појачања од 1.000.000 евра. Ипак, Журнал наводи да је могуће да му буде указана још једна шанса у наредној сезони, да докаже да и ипак може да се носи са притиском великих очекивања.

Адекватне понуде би могле да одведу из клуба и Филипа Стојковића и Милана Родића, пошто су адекватне замене у виду Милана Гајића и Марка Гобељића већ спремне. Као што је већ познато, у Љутице Богдана највећи прилив капитала очекују од продаје суперталентованог Дејана Јовељића, који је најближи одласку у Немачку. Млади голгетер је још одраније на радару Штутгарта и Мајнца.

Из клуба би поново могао да оде и Ричмонд Боаћи, што такође не би изазвало велику панику у редовима српског шампиона, пошто на захтеве у самом шпицу напада може да одговори и Алекса Вукановић. Од некадашњег нападача Напретка, као и бившег везисте Крушевљана, Милоша Вулића, очекује се да имају запаженију ролу у следећој сезони.

Ослонац везног реда биће сјајни Душан Јованчић, а важну улогу у предстојећим европским квалификацијама имаће и Марко Марин, Милан Борјан, Милан Павков и Мирко Иванић. Сви они су на листи момака који су неопходни у тиму овог лета, када ће се војевати битке за нови улазак у европска такмичења.

Вероватно ће даљи планови бити јаснији од 15. маја, када је рок да се изјасни о даљим плановима добио и шеф струке Владан Милојевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар