Zvezda: Savić dobio dozvolu za odlazak! I još...

Za Jovičića se traži 1. 500. 000 evra, ponude otvaraju vrata i Stojkoviću, Rodiću, Čaušiću, Boaćiju. . .  Crveno-beli će doživeti određenu rekonstrukciju tima ovog leta.

Fudbal 09.05.2019 | 16:44
Zvezda: Savić dobio dozvolu za odlazak! I još...
Crvena zvezda ima oformljenu okosnicu tima, ali će srpski šampion ovog leta izvesno ostati bez nekoliko igrača koji su imali važnu ulogu u postizanju velikih uspeha u prethodne dve sezone i tako obezbediti određeni priliv u klupsku kasu.

Kako piše Sportski žurnal, dozvolu za odlazak dobio je zamenik kapitena Vujadin Savić, koji je zimus bio blizu prelasku u Trabzon. Crveno-beli traže štopera drugačijeg profila, baš kao što je Radovan Pankov,dok su Milunović i Babić igrači sličnog stila baš kao Savić.

Babić se u finišu sezone izborio za prednost na terenu u odnosu na Savića, ali prema pisanju Žurnala i on je jedan od igrača za koje bi ovog leta mogla da stigne ponuda iz inostranstva. Ipak, navodi se i da bi na njegov odlazak mogao da bude stavljen veto do zime, s obzirom da je nekadašnji kapiten Vojvodine pokazao zavidan uspon u proteklom periodu. Babić je još od priprema u Turskoj u najboljoj formi od štopera, što se na kraju potvrdilo i u 160. večitom derbiju, gde je odigrao bez greške.

Jedan od igrača koji bi mogli da donesu određeni kapital u klupsku kasu je Branko Jovičić. Crveno-beli se nadaju da bi mogla da stigne ponuda od oko 1.500.000 evra, što bi aktiviralo odlazak popularnogBakule iz kluba. Na izlaznim vratima bi mogao da se nađe i Goran Čaušić, koji nije opravdao status pojačanja od 1.000.000 evra. Ipak, Žurnal navodi da je moguće da mu bude ukazana još jedna šansa u narednoj sezoni, da dokaže da i ipak može da se nosi sa pritiskom velikih očekivanja.

Adekvatne ponude bi mogle da odvedu iz kluba i Filipa Stojkovića i Milana Rodića, pošto su adekvatne zamene u vidu Milana Gajića i Marka Gobeljića već spremne. Kao što je već poznato, u Ljutice Bogdana najveći priliv kapitala očekuju od prodaje supertalentovanog Dejana Joveljića, koji je najbliži odlasku u Nemačku. Mladi golgeter je još odranije na radaru Štutgarta i Majnca.

Iz kluba bi ponovo mogao da ode i Ričmond Boaći, što takođe ne bi izazvalo veliku paniku u redovima srpskog šampiona, pošto na zahteve u samom špicu napada može da odgovori i Aleksa Vukanović. Od nekadašnjeg napadača Napretka, kao i bivšeg veziste Kruševljana, Miloša Vulića, očekuje se da imaju zapaženiju rolu u sledećoj sezoni.

Oslonac veznog reda biće sjajni Dušan Jovančić, a važnu ulogu u predstojećim evropskim kvalifikacijama imaće i Marko Marin, Milan Borjan, Milan Pavkov i Mirko Ivanić. Svi oni su na listi momaka koji su neophodni u timu ovog leta, kada će se vojevati bitke za novi ulazak u evropska takmičenja.

Verovatno će dalji planovi biti jasniji od 15. maja, kada je rok da se izjasni o daljim planovima dobio i šef struke Vladan Milojević.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar