Мадрид: Зверев послао Ферера у пензију!

Шпанац, Давид Ферер, опростио се од тениса поразом од Немца, Александера Зверева, у другом колу Мастерса у Мадриду.  Одлазак "највећег ратника": Грациас Ферру! Давид Ферер поразом у другом колу мастерса у Мадриду окончао готово две деценије дугу тениску каријеру.

Тенис 09.05.2019 | 13:49
Мадрид: Зверев послао Ферера у пензију!
Зверев је победио Ферера са 6:4, 6:1 после сат и 12 минута игре и у наредном колу играће са Пољаком Хубертом Хуркачом који је елиминусао Француза Луку Пуја.

Ферер је још раније најавио да ће своју 19-годишњу каријеру завршити у Мадриду.

Шпанац (37) је освојио 27 титула, од чега 15 на шљаци. Најбољи пласман на АТП листи било му је треће место.



Давид Ферер и званично је у пензији.

Поразом од Александера Зверева у другом колу мастерса у Мадриду (6:4, 6:1) ставио је тачку на 19 година дугу тениску каријеру.

"Ово је једини меч који сам изгубио, а нисам тужан. Због сваког дуела који сам изгубио у прошлости сам био тужан, овога пута не. Сада уживам и срећан сам што то могу", поручио је 38-годишњи Ферер након последњег дуела у професионалној каријери, који је окончан овацијама публике у "Каха магики".



Великом шпанском тенисеру у Мадриду приређен је дирљив опроштај, којем су осим чланова породице и пријатеља присуствовали и тениске легенде попут Манола Сантане.

Ферер, рођен 1982. године у Валенсији, у каријери је освојио 29 АТП трофеја, од чега два у дублу, али никада гренд слем.

Многи играчи и стручњаци слажу се да је најбољи тенисер који није успео да се домогне пехара на највећим турнирима, упркос томе што је 2013. био на корак.

Он је пре шест година на Ролан Гаросу играо финале, али га је земљак Рафаел Надал победио у три сета.

"Највећи тениски ратник", како га је једном описао Роџер Федерер, седам година је провео у Топ 10 на АТП листи, а најбољи пласман му је треће место које је заузимао у јулу 2013. године.

Имао је много успеха и са репрезентацијом Шпаније - три пута тријумфовао је у Дејвис купу (2008, 2009, 2011).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар