Madrid: Zverev poslao Ferera u penziju!

Španac, David Ferer, oprostio se od tenisa porazom od Nemca, Aleksandera Zvereva, u drugom kolu Mastersa u Madridu.  Odlazak "najvećeg ratnika": Gracias Ferru! David Ferer porazom u drugom kolu mastersa u Madridu okončao gotovo dve decenije dugu tenisku karijeru.

Tenis 09.05.2019 | 13:49
Madrid: Zverev poslao Ferera u penziju!
Zverev je pobedio Ferera sa 6:4, 6:1 posle sat i 12 minuta igre i u narednom kolu igraće sa Poljakom Hubertom Hurkačom koji je eliminusao Francuza Luku Puja.

Ferer je još ranije najavio da će svoju 19-godišnju karijeru završiti u Madridu.

Španac (37) je osvojio 27 titula, od čega 15 na šljaci. Najbolji plasman na ATP listi bilo mu je treće mesto.



David Ferer i zvanično je u penziji.

Porazom od Aleksandera Zvereva u drugom kolu mastersa u Madridu (6:4, 6:1) stavio je tačku na 19 godina dugu tenisku karijeru.

"Ovo je jedini meč koji sam izgubio, a nisam tužan. Zbog svakog duela koji sam izgubio u prošlosti sam bio tužan, ovoga puta ne. Sada uživam i srećan sam što to mogu", poručio je 38-godišnji Ferer nakon poslednjeg duela u profesionalnoj karijeri, koji je okončan ovacijama publike u "Kaha magiki".



Velikom španskom teniseru u Madridu priređen je dirljiv oproštaj, kojem su osim članova porodice i prijatelja prisustvovali i teniske legende poput Manola Santane.

Ferer, rođen 1982. godine u Valensiji, u karijeri je osvojio 29 ATP trofeja, od čega dva u dublu, ali nikada grend slem.

Mnogi igrači i stručnjaci slažu se da je najbolji teniser koji nije uspeo da se domogne pehara na najvećim turnirima, uprkos tome što je 2013. bio na korak.

On je pre šest godina na Rolan Garosu igrao finale, ali ga je zemljak Rafael Nadal pobedio u tri seta.

"Najveći teniski ratnik", kako ga je jednom opisao Rodžer Federer, sedam godina je proveo u Top 10 na ATP listi, a najbolji plasman mu je treće mesto koje je zauzimao u julu 2013. godine.

Imao je mnogo uspeha i sa reprezentacijom Španije - tri puta trijumfovao je u Dejvis kupu (2008, 2009, 2011).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar