Лига шампиона за сузе и памћење!

Мора ли ова сезона да се заврши?! Поћетино заплакао: Хвала фудбалу! Менаџер Тотенхема Маурисио Поћетино врло је емотивно доживео пласман у финале Лиге шампиона.

Фудбал 09.05.2019 | 13:38
Лига шампиона за сузе и памћење!
У среду увече Ливерпул се вратио после шпанских 0:3 и сензационалном победом 4:0расплакао једног од њених јунака, Џејмса Милнера. Плакали су и навијачи Барселоне, од туге, а потом су неки изблиза вређали чак и свог идола, Лионела Месија.

Дан касније, када смо помислили да смо све видели на Енфилду, догодио се још луђи меч у Амстердаму!

Ајакс је водио 2:0 и уз лондонских 1:0 из прве утакмице имао "у џепу" карту за мадридско финале. Међутим, тада се "Јохан Кројф" арени представио спектакуларни Лукас Моура и хет-трикомувео Тотенхем у прво финале Лиге шампиона у клупској историји!

И поново је било суза на обе стране.

Очекивано, навијачи и играчи Ајакса нису могли да верују шта се догодило и како су прокоцкали велику предност и огромну шансу. За то време, фудбалери Тотенхема славили су, помало и у неверици, а тај тренутак је посебно емотивно проживео менаџер Спарса Маурисио Покетино.

Аргентински стручњак утрчао је на терен и плакао као киша. Тако је прославио највећи успех своје тренерске каријере, са екипом која уочи сезоне није довела ниједно појачање и са којом је достигао висине какве клуб са Вајт Харт Лејна НИКАД није дотакао.

"Желим да се сетим своје породице... Ово је и за њих, такође. Ово је за људе који нас подржавају", рекао је Покетино кроз сузе у разговору са новинарима.

"Још ми је тешко да говорим. Емоције су невероватне. Фудбале, хвала ти. Моји играчи су хероји. Прошле године, говорио сам свима да ову групу чине хероји. У другом делу утакмице били су сјајни. Фудбале, хвала ти. Овакве емоције су немогуће без фудбала. Хвала свима који су веровали у нас. Тешко је ово описати речима", такође је рекао творац Тотенхемовог чуда.

Спурси су изгубили први меч од Ајакса 1:0 на свом терену, а онда губили 2:0 после првих 45 минута у Амстердаму.

Међутим, хет-триком Лукаса Муре су успели да преокрену резултат, а трећи гол Бразилац је постигао буквално у последњој секунди надокнаде времена.

"Тешко је причати. Емоције су невероватне захваљујући фудбалу. Моји играчи су хероји. Прошле године сам свима говорио да је ово група хероја. Друго полувреме је било невероватно. Хвала фудбалу, оваква врста емоција је немогућа без фудбала. Хвала свима који су веровали у нас. Тешко је описати ово речима", рекао је Поћетино.

Тотенхем је заостајао два гола после првих 55 минута утакмице на "Јохан Кројф Арени".

"Причали смо пре утакмице да када се трудиш, када осећаш љубав нема стреса, већ само тимске страсти. Показали смо љубав према спорту и фудбалу. Било је уживање гледати овакву утакмицу. Захвалан сам што сам тренер. Што сам у фудбалу и живим овакав фудбал".

Мура је ушао у историју Тотенхема јер ће Спурси захваљујући његовим головима први пут у историји играти финале ЛШ.

"Сви су хероји, али је Мура суперхерој. Од првог до последњег. Тешко је било у претходних пет година. Морам да поменем и своју породицу. Ово је награда за њих. Морамо бити спремни за следећу утакмицу у недељу, а онда се спремити за финале", рекао је Поћетино и заплакао.

Биће то велико финале 1. јуна у Мадриду и велика је штета што је пред нама још само 90 минута сезоне Лиге шампиона каква ће се тешко поновити.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар