Liga šampiona za suze i pamćenje!

Mora li ova sezona da se završi?! Poćetino zaplakao: Hvala fudbalu! Menadžer Totenhema Maurisio Poćetino vrlo je emotivno doživeo plasman u finale Lige šampiona.

Fudbal 09.05.2019 | 13:38
Liga šampiona za suze i pamćenje!
U sredu uveče Liverpul se vratio posle španskih 0:3 i senzacionalnom pobedom 4:0rasplakao jednog od njenih junaka, Džejmsa Milnera. Plakali su i navijači Barselone, od tuge, a potom su neki izbliza vređali čak i svog idola, Lionela Mesija.

Dan kasnije, kada smo pomislili da smo sve videli na Enfildu, dogodio se još luđi meč u Amsterdamu!

Ajaks je vodio 2:0 i uz londonskih 1:0 iz prve utakmice imao "u džepu" kartu za madridsko finale. Međutim, tada se "Johan Krojf" areni predstavio spektakularni Lukas Moura i het-trikomuveo Totenhem u prvo finale Lige šampiona u klupskoj istoriji!

I ponovo je bilo suza na obe strane.

Očekivano, navijači i igrači Ajaksa nisu mogli da veruju šta se dogodilo i kako su prokockali veliku prednost i ogromnu šansu. Za to vreme, fudbaleri Totenhema slavili su, pomalo i u neverici, a taj trenutak je posebno emotivno proživeo menadžer Sparsa Maurisio Poketino.

Argentinski stručnjak utrčao je na teren i plakao kao kiša. Tako je proslavio najveći uspeh svoje trenerske karijere, sa ekipom koja uoči sezone nije dovela nijedno pojačanje i sa kojom je dostigao visine kakve klub sa Vajt Hart Lejna NIKAD nije dotakao.

"Želim da se setim svoje porodice... Ovo je i za njih, takođe. Ovo je za ljude koji nas podržavaju", rekao je Poketino kroz suze u razgovoru sa novinarima.

"Još mi je teško da govorim. Emocije su neverovatne. Fudbale, hvala ti. Moji igrači su heroji. Prošle godine, govorio sam svima da ovu grupu čine heroji. U drugom delu utakmice bili su sjajni. Fudbale, hvala ti. Ovakve emocije su nemoguće bez fudbala. Hvala svima koji su verovali u nas. Teško je ovo opisati rečima", takođe je rekao tvorac Totenhemovog čuda.

Spursi su izgubili prvi meč od Ajaksa 1:0 na svom terenu, a onda gubili 2:0 posle prvih 45 minuta u Amsterdamu.

Međutim, het-trikom Lukasa Mure su uspeli da preokrenu rezultat, a treći gol Brazilac je postigao bukvalno u poslednjoj sekundi nadoknade vremena.

"Teško je pričati. Emocije su neverovatne zahvaljujući fudbalu. Moji igrači su heroji. Prošle godine sam svima govorio da je ovo grupa heroja. Drugo poluvreme je bilo neverovatno. Hvala fudbalu, ovakva vrsta emocija je nemoguća bez fudbala. Hvala svima koji su verovali u nas. Teško je opisati ovo rečima", rekao je Poćetino.

Totenhem je zaostajao dva gola posle prvih 55 minuta utakmice na "Johan Krojf Areni".

"Pričali smo pre utakmice da kada se trudiš, kada osećaš ljubav nema stresa, već samo timske strasti. Pokazali smo ljubav prema sportu i fudbalu. Bilo je uživanje gledati ovakvu utakmicu. Zahvalan sam što sam trener. Što sam u fudbalu i živim ovakav fudbal".

Mura je ušao u istoriju Totenhema jer će Spursi zahvaljujući njegovim golovima prvi put u istoriji igrati finale LŠ.

"Svi su heroji, ali je Mura superheroj. Od prvog do poslednjeg. Teško je bilo u prethodnih pet godina. Moram da pomenem i svoju porodicu. Ovo je nagrada za njih. Moramo biti spremni za sledeću utakmicu u nedelju, a onda se spremiti za finale", rekao je Poćetino i zaplakao.

Biće to veliko finale 1. juna u Madridu i velika je šteta što je pred nama još samo 90 minuta sezone Lige šampiona kakva će se teško ponoviti.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar