Ливерпулова "превара вијека" уз помоћ дјечака Оуклија!

Није да је Ливерпул до краја испланирао да на ОНАЈ начин постигне гол против Барселоне, али су добро знали за њихове навике код брањења прекида и то колико ће протестовати код судија док се не изведе. . . И за то су се припремили!

Фудбал 09.05.2019 | 13:05
Ливерпулова "превара вијека" уз помоћ дјечака Оуклија!
"Примили смо четврти гол као да смо деца".

Ово су биле речи Луиса Суареза након једног од најболнијих пораза Барселоне у историји клуба (4:0)пошто им је Ливерпул "избио" финале Лиге шампиона великим преокретом, када су их већ сви, после три гола на "Ноу Кампу" видели у борби за најважнији трофеј у фудбалу.

На терену где се дешавају чуда, Ливерпул је играо сјајно и постигао је гол више преко Дивока Оригија и Жоржиња Вајналдума, посебно упечатљивим четвртим за пролаз.

Трент Александер-Арнолд је оставио лопту код корнер заставице, кренуо је од лопте, а онда схватио да га нико од играча Барселоне не прати....

Сви су били окренути леђима, чак и голман Тер Штеген, распоређивали су се како би одбранили и овај покушај Ливерпула, а млади енглески бек (20 година) експресно је додао лопту неочекиваном хероју утакмице Дивоку Оригију и Ливерпул је у финалу.

Како је могуће да се на том нивоу фудбала деси аматерска грешка, како је Жозе Мурињо рекао могуће је само у омладинцима питају се многи, али је све било планирано.

Наравно, није Ливерпул могао да претпостави да ће баш сви играчи Барселоне тако незаинтересовано стајати током њиховог извођења корнера, али је анализом њихових утакмица уочена ситница коју би могли и коју јесу искористили.

Наиме, како преноси "Индепендент", аналитичари из стручног штаба Ливерпула приметили су да играчи Барселоне губе пажњу пред сваки прекид, жале се код судије, кукају...

То је део њихове тактике за притисак на судију, чак и када очигледно греше.

Тако је било и овога пута када нису гледали ка Александер-Арнолду, кога је крај корнер заставице требало да одмени Ђердан Шаћири, док је лопта излазила из игре, па нису претпостављали да ће ту важну улогу одиграти дечак који је задужен да их прикупља када оду ван терена.

Брзо и инстиктивно је реаговао 14-годишњи Оукли Канонир, као што је и гласила наредба координатора, па је одмах наместио лопту Тренту који је видео саиграча самог и...воилà.

Дечак из Лидса ће вече када је Ливерпул "избацио" Барселону памтити до краја живота и увек ће моћи да каже да је један од одговорних за европско финале тима које воли, ма шта се десило у наставку његове фудбалске каријере.

Ето, ко би рекао и да ће дечаци који скупљају лопте бити од таквог значаја!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар