Liverpulova "prevara vijeka" uz pomoć dječaka Ouklija!

Nije da je Liverpul do kraja isplanirao da na ONAJ način postigne gol protiv Barselone, ali su dobro znali za njihove navike kod branjenja prekida i to koliko će protestovati kod sudija dok se ne izvede. . . I za to su se pripremili!

Fudbal 09.05.2019 | 13:05
Liverpulova "prevara vijeka" uz pomoć dječaka Ouklija!
"Primili smo četvrti gol kao da smo deca".

Ovo su bile reči Luisa Suareza nakon jednog od najbolnijih poraza Barselone u istoriji kluba (4:0)pošto im je Liverpul "izbio" finale Lige šampiona velikim preokretom, kada su ih već svi, posle tri gola na "Nou Kampu" videli u borbi za najvažniji trofej u fudbalu.

Na terenu gde se dešavaju čuda, Liverpul je igrao sjajno i postigao je gol više preko Divoka Origija i Žoržinja Vajnalduma, posebno upečatljivim četvrtim za prolaz.

Trent Aleksander-Arnold je ostavio loptu kod korner zastavice, krenuo je od lopte, a onda shvatio da ga niko od igrača Barselone ne prati....

Svi su bili okrenuti leđima, čak i golman Ter Štegen, raspoređivali su se kako bi odbranili i ovaj pokušaj Liverpula, a mladi engleski bek (20 godina) ekspresno je dodao loptu neočekivanom heroju utakmice Divoku Origiju i Liverpul je u finalu.

Kako je moguće da se na tom nivou fudbala desi amaterska greška, kako je Žoze Murinjo rekao moguće je samo u omladincima pitaju se mnogi, ali je sve bilo planirano.

Naravno, nije Liverpul mogao da pretpostavi da će baš svi igrači Barselone tako nezainteresovano stajati tokom njihovog izvođenja kornera, ali je analizom njihovih utakmica uočena sitnica koju bi mogli i koju jesu iskoristili.

Naime, kako prenosi "Independent", analitičari iz stručnog štaba Liverpula primetili su da igrači Barselone gube pažnju pred svaki prekid, žale se kod sudije, kukaju...

To je deo njihove taktike za pritisak na sudiju, čak i kada očigledno greše.

Tako je bilo i ovoga puta kada nisu gledali ka Aleksander-Arnoldu, koga je kraj korner zastavice trebalo da odmeni Đerdan Šaćiri, dok je lopta izlazila iz igre, pa nisu pretpostavljali da će tu važnu ulogu odigrati dečak koji je zadužen da ih prikuplja kada odu van terena.

Brzo i instiktivno je reagovao 14-godišnji Oukli Kanonir, kao što je i glasila naredba koordinatora, pa je odmah namestio loptu Trentu koji je video saigrača samog i...voilà.

Dečak iz Lidsa će veče kada je Liverpul "izbacio" Barselonu pamtiti do kraja života i uvek će moći da kaže da je jedan od odgovornih za evropsko finale tima koje voli, ma šta se desilo u nastavku njegove fudbalske karijere.

Eto, ko bi rekao i da će dečaci koji skupljaju lopte biti od takvog značaja!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar