КЛС: Звезда лако до четврте побједе!

Кошаркаши Црвене звезде у београдској хали "Александар Николић" савладали су ОКК Београд са 82:50 у четвртом колу Кошаркашке лиге Србије.  Звезда на "плус 32": Човић и Ристић опет водили.  Црвено-бели рутински савладали ОКК Београд и поправили лигашки скор на 4-0. Убедљив и ФМП, а Борац победио на Златибору.

Кошарка 08.05.2019 | 21:23
КЛС: Звезда лако до четврте побједе!
Спор почетак и експресан наставак Звезде - Човићевих 12 асистенција! Гости повели с 11:3 на старту, али после тога је Црвена звезда заиграла како зна и лако стигла до победе.

Звезда је поенима Кеј Сија Риверса отворила утакмицу пред домаћом публиком, али то је било све што смо од њих видели у првој половини прве четвртине, пошто је уследило 11 везаних поена ОКК Београда.

Успели су црвено-бели да уз помоћ Добрића и Оџа направе контра серију и поврате предност фактички првом указаном приликом, па су након 10 минута кошарке имали три поена предности, када је на семафору писало 19:16.

Другу четвртину је фактички контролисала Црвена звезда, иако је овај део меча обележио велики број промашаја и једних и других кошаркаша, као и велики број изгубљених лопти ОКК Београда. Видели смо једно атрактивно закуцавање Огњена Добрића, као и један невероватан погодак у режији Николе Танасковића.

У трећем кварталу је предност наставила да расте, па је по завршетку разлика износила 24 поена, када је на семафору писало 67:43. Бориша Симанић и Филип Човић били су главне фигуре у овом делу меча, како индивидуалним потезима тако и у игри 2 на 2.

Трудили су се гости да колико толико смање предност Црвене звезде, али су били исувише непрецизни, пошто су за 30 и кусур минута кошарке успели да погоде само једну тројку. Костја Мушиди је забележио и неколико "ер бол" шутева, које је касније повезао са грешком у корацима за једну заиста бледу партију.

Средином последње деонице видели смо и прве поене у транзицији за екипу ОКК Београда, а они су били дело Николе Танасковића који је ухватио "али уп" додавање Новака Мусића, који је претходно украо лопту Огњену Добрићу.

До краја је Звезда успела само да повећа своју предност и да на крају убедљиво слави резултатом 82:50, па су тако изабраници Милана Томића уписали и четврти тријумф у Кошаркашкој лиги Србије.

Најефикаснији појединац на сусрету био је Душан Ристић са 15 поена, док је Добрић додао 13, а 10 Мајкл Оџо. Занимљиво је да су се сви играчи Црвене звезде уписали у стрелце.

Што се ОКК Београда тиче, њихов најбољи стрелац на данашњој утакмици је био Лука Церовина, који је убацио 15 поена, а двоцифрен је био још и Никола Танасковић са 10 постигнутих поена.

Црвена звезда мтс сачувала је озбиљност у четвртом колу Суперлиге и очекивано мирно "везала" четврти тријумф.

Пред малим бројем гледалаца у дворани "Александар Николић", екипа Милана Томића без значајних проблема се изборила са градским ривалом:

Црвена звезда мтс - ОКК Београд 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Као и у прошлом колу, против ФМП-а, главни актери тријумфа браниоца титуле били су плејмејкер Филип Човић, који је поделио 12 асистенција, и центар Душан Ристић, стрелац 15 поена, уз седам скокова.

ОКК Београд је боље почео, повео 11:3 у петом минуту, али је домаћин брзо нашао фокус, па без трзавица повео меч ка својој убедљивој победи. Са друге стране, испоставило се да је играч Меге Лука Церовина постигао у том тренутку прву и једину тројку Београда на утакмици (1/13).

Екипа Бранислава Вићентића налазила је до паузе начи да се супростави фавориту контранападима, али када је Томићев тим и тај сегмент игре почео да контролише постављало се само питање коликом ће разликом бити завршен меч.

Кејси Риверс је у 13. минуту погодио тројку за до тада максимално вођство црвено-белих (47:32) и недуго потом напустио игру, јер је Звездин тренер завршницу поверио играчима који су у АБА лиги имали мању минутажу, изузев Огњена Добрића.

У тим тренуцима на паркету су били Немања Ненадић, Алекса Раданов, Марко Кешељ и Ристић и они су повећали разлику до коначног, највећег "плуса" од 32 поена, којим је меч и завршен.

Звезда је овим тријумфом побољшала скор на 4-0 и остала сама на врху табеле Групе А.

Четврта утакмица Црвене звезде у Суперлиги Србије - четврта победа.

Нису црвено-бели нешто бриљирали током првог полувремена и на самом почетку треће деонице, али суштински су одрадили посао рутински и на крају добили ОКК Београд на свом паркету са 82:50. На тај начин је тим Милана Томића додатно учврстио прву позицију на табели групе А. Игром у другом полувремену црвено-бели су на крају стигли до убедљивог тријумфа са приличном разликом.

Утакмица је почела врло неочекивано јер је ОКК Београд повео у првој четвртини са 11:3 и ухватио је црвено-беле са мањом жељом на самом старту. Подсећало је то све на муке Партизана против Тамиша, само што се Црвена звезда на време и много брже тргла. Мало по мало је почела да се враћа у игру, а веома битна је била тројка Огњена Добрића из ћошка. Отпор Клонфера је трајао до половине друге четвртине, а тада је Црвена звезда кренула да игра како зна, почела је да игра бољу одбрану па је и резултат постепено растао.

Душан Ристић је убацио 15 поена, Добрић 13, а Оџо је додао 10.

Најбољи у првом полувремену били су Огњен Добрић и Мајкл Оџо, дакле Звезда је имала по једног расположеног напада споља и унутра, па је све то било довољно за вођство на полувремену од 42:29. Дакле, већ тада су црвено-бели отишло преко 10 разлике и имали су мало лагоднију ситуацију.

Најзаслужнији за добру игру ОКК Београда на старту су били Лука Церовина и Никола Танасковић, али је шампион АБА лиге ипак показао да је доста квалитетнији тим, да има дужу клупу и играче који држе ствари под контролом као што је на време био Филип Човић са осам асистенција у првих 20 минута. На крају их је имао 12.

Томић је током целог тока дуела мењао играче, дао је многима шансу да заиграју, минутажу су имали иАлекса Раданов и Марко Кешељ, али упркос тим ротацијама резултат није падао па су црвено-бели константно били на пристојној разлици, махом већој од 15 поена разлике.

У другом полувремену се разиграо и Душан Ристић који је поново пробао максимално да искористи минутажу и то је и успео тако што је после Добрића и Оџа постао трећи играч у тиму са двоцифреним учинком на утакмици. И Ненадић је добро шутирао за три поена, имао је 3/3 и на тај начин је Звезда привела меч крају.

Посао успешно обављен.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ОКК БЕОГРАД 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Дворана: Александар Николић
Судије: Јовчић, Прпа, Весковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Оџо 10, Лазић 5, Давидовац 2, Фаје 2, Риверс 9, Ненадић 9, Симанић 4, Кешељ 5, Човић 6п, 12ас, Добрић 13, Раданов 2, Ристић 15

ОКК БЕОГРАД: Симеуновић 6, Мусић 4, Церовина 15, Ланговић 1, Станић 5, Вићентић, Танасковић 10, Мушиди, Исламовић, Вујић 9, Маран, Ратковица

Актуелно. 4. коло "отворио" је дуел у Железнику, где је домаћин такође рутински савладао дебитанта из Старих Бановаца:

ФМП - Дунав 89:47 (25:15, 22:12, 19:7, 23:13)

Најефикаснији међу "пантерима" били су бивши јуниори Црвене звезде мтс, Алекса Ускоковић(1999. годиште) и Стефан Ђорђевић (1998) и обојица су постигла по 14 поена. Опорављени плејмејкер ФМП-а Стефан Пот вратио се на терен и постигао два поена у утакмици у којој су сви играчи Владимира Јовановића погађали кош гостију, за скор 3-1.

Најефикаснији дуел кола Групе А одигран је на Златибору, где је домаћин био у игри против Чачана до завршнице.

Златибор - Борац 74:80 (22:18, 16:30, 19:13, 17:19)

Бек Чачана Никола Кочовић био је посебно инспирисан, па је завршио меч са 24 поена и индексом корисности 35. Са друге стране, лидер домаћих био је искусни центар Радомир Маројевић са "дабл-дабл" учинком од 19 поена и 11 скокова.

Табела: Звезда 4-0, ФМП 3-1, Борац 3-1, Златибор 1-3, ОКК Београд 1-3, Дунав 0-4.

Парови 5. кола (субота, 11. мај): Златибор - Дунав 16 часова, ОКК Београд - ФМП 19.30, Борац - Звезда 20.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар