KLS: Zvezda lako do četvrte pobjede!

Košarkaši Crvene zvezde u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" savladali su OKK Beograd sa 82:50 u četvrtom kolu Košarkaške lige Srbije.  Zvezda na "plus 32": Čović i Ristić opet vodili.  Crveno-beli rutinski savladali OKK Beograd i popravili ligaški skor na 4-0. Ubedljiv i FMP, a Borac pobedio na Zlatiboru.

Košarka 08.05.2019 | 21:23
KLS: Zvezda lako do četvrte pobjede!
Spor početak i ekspresan nastavak Zvezde - Čovićevih 12 asistencija! Gosti poveli s 11:3 na startu, ali posle toga je Crvena zvezda zaigrala kako zna i lako stigla do pobede.

Zvezda je poenima Kej Sija Riversa otvorila utakmicu pred domaćom publikom, ali to je bilo sve što smo od njih videli u prvoj polovini prve četvrtine, pošto je usledilo 11 vezanih poena OKK Beograda.

Uspeli su crveno-beli da uz pomoć Dobrića i Odža naprave kontra seriju i povrate prednost faktički prvom ukazanom prilikom, pa su nakon 10 minuta košarke imali tri poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 19:16.

Drugu četvrtinu je faktički kontrolisala Crvena zvezda, iako je ovaj deo meča obeležio veliki broj promašaja i jednih i drugih košarkaša, kao i veliki broj izgubljenih lopti OKK Beograda. Videli smo jedno atraktivno zakucavanje Ognjena Dobrića, kao i jedan neverovatan pogodak u režiji Nikole Tanaskovića.

U trećem kvartalu je prednost nastavila da raste, pa je po završetku razlika iznosila 24 poena, kada je na semaforu pisalo 67:43. Boriša Simanić i Filip Čović bili su glavne figure u ovom delu meča, kako individualnim potezima tako i u igri 2 na 2.

Trudili su se gosti da koliko toliko smanje prednost Crvene zvezde, ali su bili isuviše neprecizni, pošto su za 30 i kusur minuta košarke uspeli da pogode samo jednu trojku. Kostja Mušidi je zabeležio i nekoliko "er bol" šuteva, koje je kasnije povezao sa greškom u koracima za jednu zaista bledu partiju.

Sredinom poslednje deonice videli smo i prve poene u tranziciji za ekipu OKK Beograda, a oni su bili delo Nikole Tanaskovića koji je uhvatio "ali up" dodavanje Novaka Musića, koji je prethodno ukrao loptu Ognjenu Dobriću.

Do kraja je Zvezda uspela samo da poveća svoju prednost i da na kraju ubedljivo slavi rezultatom 82:50, pa su tako izabranici Milana Tomića upisali i četvrti trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije.

Najefikasniji pojedinac na susretu bio je Dušan Ristić sa 15 poena, dok je Dobrić dodao 13, a 10 Majkl Odžo. Zanimljivo je da su se svi igrači Crvene zvezde upisali u strelce.

Što se OKK Beograda tiče, njihov najbolji strelac na današnjoj utakmici je bio Luka Cerovina, koji je ubacio 15 poena, a dvocifren je bio još i Nikola Tanasković sa 10 postignutih poena.

Crvena zvezda mts sačuvala je ozbiljnost u četvrtom kolu Superlige i očekivano mirno "vezala" četvrti trijumf.

Pred malim brojem gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić", ekipa Milana Tomića bez značajnih problema se izborila sa gradskim rivalom:

Crvena zvezda mts - OKK Beograd 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Kao i u prošlom kolu, protiv FMP-a, glavni akteri trijumfa branioca titule bili su plejmejker Filip Čović, koji je podelio 12 asistencija, i centar Dušan Ristić, strelac 15 poena, uz sedam skokova.

OKK Beograd je bolje počeo, poveo 11:3 u petom minutu, ali je domaćin brzo našao fokus, pa bez trzavica poveo meč ka svojoj ubedljivoj pobedi. Sa druge strane, ispostavilo se da je igrač Mege Luka Cerovina postigao u tom trenutku prvu i jedinu trojku Beograda na utakmici (1/13).

Ekipa Branislava Vićentića nalazila je do pauze nači da se suprostavi favoritu kontranapadima, ali kada je Tomićev tim i taj segment igre počeo da kontroliše postavljalo se samo pitanje kolikom će razlikom biti završen meč.

Kejsi Rivers je u 13. minutu pogodio trojku za do tada maksimalno vođstvo crveno-belih (47:32) i nedugo potom napustio igru, jer je Zvezdin trener završnicu poverio igračima koji su u ABA ligi imali manju minutažu, izuzev Ognjena Dobrića.

U tim trenucima na parketu su bili Nemanja Nenadić, Aleksa Radanov, Marko Kešelj i Ristić i oni su povećali razliku do konačnog, najvećeg "plusa" od 32 poena, kojim je meč i završen.

Zvezda je ovim trijumfom poboljšala skor na 4-0 i ostala sama na vrhu tabele Grupe A.

Četvrta utakmica Crvene zvezde u Superligi Srbije - četvrta pobeda.

Nisu crveno-beli nešto briljirali tokom prvog poluvremena i na samom početku treće deonice, ali suštinski su odradili posao rutinski i na kraju dobili OKK Beograd na svom parketu sa 82:50. Na taj način je tim Milana Tomića dodatno učvrstio prvu poziciju na tabeli grupe A. Igrom u drugom poluvremenu crveno-beli su na kraju stigli do ubedljivog trijumfa sa priličnom razlikom.

Utakmica je počela vrlo neočekivano jer je OKK Beograd poveo u prvoj četvrtini sa 11:3 i uhvatio je crveno-bele sa manjom željom na samom startu. Podsećalo je to sve na muke Partizana protiv Tamiša, samo što se Crvena zvezda na vreme i mnogo brže trgla. Malo po malo je počela da se vraća u igru, a veoma bitna je bila trojka Ognjena Dobrića iz ćoška. Otpor Klonfera je trajao do polovine druge četvrtine, a tada je Crvena zvezda krenula da igra kako zna, počela je da igra bolju odbranu pa je i rezultat postepeno rastao.

Dušan Ristić je ubacio 15 poena, Dobrić 13, a Odžo je dodao 10.

Najbolji u prvom poluvremenu bili su Ognjen Dobrić i Majkl Odžo, dakle Zvezda je imala po jednog raspoloženog napada spolja i unutra, pa je sve to bilo dovoljno za vođstvo na poluvremenu od 42:29. Dakle, već tada su crveno-beli otišlo preko 10 razlike i imali su malo lagodniju situaciju.

Najzaslužniji za dobru igru OKK Beograda na startu su bili Luka Cerovina i Nikola Tanasković, ali je šampion ABA lige ipak pokazao da je dosta kvalitetniji tim, da ima dužu klupu i igrače koji drže stvari pod kontrolom kao što je na vreme bio Filip Čović sa osam asistencija u prvih 20 minuta. Na kraju ih je imao 12.

Tomić je tokom celog toka duela menjao igrače, dao je mnogima šansu da zaigraju, minutažu su imali iAleksa Radanov i Marko Kešelj, ali uprkos tim rotacijama rezultat nije padao pa su crveno-beli konstantno bili na pristojnoj razlici, mahom većoj od 15 poena razlike.

U drugom poluvremenu se razigrao i Dušan Ristić koji je ponovo probao maksimalno da iskoristi minutažu i to je i uspeo tako što je posle Dobrića i Odža postao treći igrač u timu sa dvocifrenim učinkom na utakmici. I Nenadić je dobro šutirao za tri poena, imao je 3/3 i na taj način je Zvezda privela meč kraju.

Posao uspešno obavljen.

CRVENA ZVEZDA - OKK BEOGRAD 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Jovčić, Prpa, Vesković

CRVENA ZVEZDA: Odžo 10, Lazić 5, Davidovac 2, Faje 2, Rivers 9, Nenadić 9, Simanić 4, Kešelj 5, Čović 6p, 12as, Dobrić 13, Radanov 2, Ristić 15

OKK BEOGRAD: Simeunović 6, Musić 4, Cerovina 15, Langović 1, Stanić 5, Vićentić, Tanasković 10, Mušidi, Islamović, Vujić 9, Maran, Ratkovica

Aktuelno. 4. kolo "otvorio" je duel u Železniku, gde je domaćin takođe rutinski savladao debitanta iz Starih Banovaca:

FMP - Dunav 89:47 (25:15, 22:12, 19:7, 23:13)

Najefikasniji među "panterima" bili su bivši juniori Crvene zvezde mts, Aleksa Uskoković(1999. godište) i Stefan Đorđević (1998) i obojica su postigla po 14 poena. Oporavljeni plejmejker FMP-a Stefan Pot vratio se na teren i postigao dva poena u utakmici u kojoj su svi igrači Vladimira Jovanovića pogađali koš gostiju, za skor 3-1.

Najefikasniji duel kola Grupe A odigran je na Zlatiboru, gde je domaćin bio u igri protiv Čačana do završnice.

Zlatibor - Borac 74:80 (22:18, 16:30, 19:13, 17:19)

Bek Čačana Nikola Kočović bio je posebno inspirisan, pa je završio meč sa 24 poena i indeksom korisnosti 35. Sa druge strane, lider domaćih bio je iskusni centar Radomir Marojević sa "dabl-dabl" učinkom od 19 poena i 11 skokova.

Tabela: Zvezda 4-0, FMP 3-1, Borac 3-1, Zlatibor 1-3, OKK Beograd 1-3, Dunav 0-4.

Parovi 5. kola (subota, 11. maj): Zlatibor - Dunav 16 časova, OKK Beograd - FMP 19.30, Borac - Zvezda 20.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar