Храбри Семберац након тешке повреде...

Као да је пукла грана. . . ! "Биће све у реду!", оптимистичан је у тешкој ситуацији млади фудбалер "брђана".

Фудбал 09.05.2019 | 08:57
Храбри Семберац након тешке повреде...
Миладин Стевановић (23), дефанзивац Чукаричког и младе репрезентације Србије, доживео је 1. маја тешку повреду лигамента колена, због које ће морати на операцију, па на дугу паузу.

Перспективни бек започео је паузу одмах после утакмице против Напретка и не замера ривалу, Андреју Илићу, са којим је био у дуелу када му је страдала нога.

"Звали су ме из Крушевца, између осталог чуо сам се и са Андрејом Илићем, који је био у том дуелу са мном. Он је играо у Партизану са мојим братом Светом Марковићем, извинио се, питао шта се дешава, како сам... Лепо од њега. Чуо сам се и са бившим саиграчима Петровићем, Остојићем, сви су испали коректни", изјавио је Стевановић.

Силом несрећних околности, некадашњи Партизанов ђак неће играти са вршњацима не предстојећем Европском првенству за младе фудбалере, које се одржава у Италији и Сан Марину, од 16. до 31. јуна.

"Јесте лош тренутак, али кад је добар тренутак за повреду? Могло је да се догоди, на пример, да се продам, па да се повредим, исто би био лош тренутак. Биће све како треба, има много лошијих ствари које могу да се десе од ове", додао је Стевановић, који је ове сезоне одиграо 32 утакмице за "брђане".

У овом тренутку, он не осећа бол, али не може да хода самостално, већ искључиво уз помоћ штака. На операцију ће отпутовати у Рим, у четвртак, где ће у петак бити на столу чувеног доктора Пјера Паола Маријанија.

"У четвртак ћу већ бити на прегледима, за петак је заказана операција, а у Италији ћу остати до 24. маја. Доктор Маријани је заиста на добром гласу, а лично сам се чуо са неколицином наших играча које је он оперисао, са Небојшом Косовићем, Луком Аџићем, мојим бившим саиграчем у Чукаричком Петром Бојићем… Сви су рекли да је врхунски стручњак и да нема разлога да бринем".

Како се уопште повредио?

"Била је то једна наизглед безазлена ситуација. Нисам видео играча иза мене, обратио сам пажњу само на оног који је био испред, у једном тренутку неко од саиграча је довикнуо 'леђа' и тада сам се заградио, да би лопта отишла у гол-аут. Међутим, противнички играч је свом снагом налетео на мене, ударио ме у десну плећку, а моја нога је у том тренутку била забодена у земљу. Одмах сам чуо као да је пукла грана, био сам свестан да је озбиљна повреда".

Саиграчи су, наравно, пружили подршку борбеном Стевановићу. Уочи утакмице против Пролетера истрчали су на терен у мајицама са његовим бројем ("шест") и натписима: "Микса издржи" и "Боске, уз тебе смо".

"Имам велику подршку свих у клубу. Кад су момци излазили на терен, седео сам у близини делегата меча, нисам ни знао шта спремају. Нисам могао да верујем кад сам видео, много ми то значи. После породице, саиграчи су ми најближи, са њима проводим готово сваки дан, не само на тренинзима и утакмицама. Гледао сам их против Пролетера, а и више пута ове сезоне показали смо да можемо да играмо и без четворице-петорице. Имамо фонд од двадесетак сјајних играча, кад неко није ту, готово да се то и не осети. Сигуран сам да ће момци изгурати сезону до краја како треба, лично верујем да ће све дилеме решити већ у суботу у Лучанима. Бићу им највећа подршка, иако ћу тада бити у Италији", додао је Стевановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар