Hrabri Semberac nakon teške povrede...

Kao da je pukla grana. . . ! "Biće sve u redu!", optimističan je u teškoj situaciji mladi fudbaler "brđana".

Fudbal 09.05.2019 | 08:57
Hrabri Semberac nakon teške povrede...
Miladin Stevanović (23), defanzivac Čukaričkog i mlade reprezentacije Srbije, doživeo je 1. maja tešku povredu ligamenta kolena, zbog koje će morati na operaciju, pa na dugu pauzu.

Perspektivni bek započeo je pauzu odmah posle utakmice protiv Napretka i ne zamera rivalu, Andreju Iliću, sa kojim je bio u duelu kada mu je stradala noga.

"Zvali su me iz Kruševca, između ostalog čuo sam se i sa Andrejom Ilićem, koji je bio u tom duelu sa mnom. On je igrao u Partizanu sa mojim bratom Svetom Markovićem, izvinio se, pitao šta se dešava, kako sam... Lepo od njega. Čuo sam se i sa bivšim saigračima Petrovićem, Ostojićem, svi su ispali korektni", izjavio je Stevanović.

Silom nesrećnih okolnosti, nekadašnji Partizanov đak neće igrati sa vršnjacima ne predstojećem Evropskom prvenstvu za mlade fudbalere, koje se održava u Italiji i San Marinu, od 16. do 31. juna.

"Jeste loš trenutak, ali kad je dobar trenutak za povredu? Moglo je da se dogodi, na primer, da se prodam, pa da se povredim, isto bi bio loš trenutak. Biće sve kako treba, ima mnogo lošijih stvari koje mogu da se dese od ove", dodao je Stevanović, koji je ove sezone odigrao 32 utakmice za "brđane".

U ovom trenutku, on ne oseća bol, ali ne može da hoda samostalno, već isključivo uz pomoć štaka. Na operaciju će otputovati u Rim, u četvrtak, gde će u petak biti na stolu čuvenog doktora Pjera Paola Marijanija.

"U četvrtak ću već biti na pregledima, za petak je zakazana operacija, a u Italiji ću ostati do 24. maja. Doktor Marijani je zaista na dobrom glasu, a lično sam se čuo sa nekolicinom naših igrača koje je on operisao, sa Nebojšom Kosovićem, Lukom Adžićem, mojim bivšim saigračem u Čukaričkom Petrom Bojićem… Svi su rekli da je vrhunski stručnjak i da nema razloga da brinem".

Kako se uopšte povredio?

"Bila je to jedna naizgled bezazlena situacija. Nisam video igrača iza mene, obratio sam pažnju samo na onog koji je bio ispred, u jednom trenutku neko od saigrača je doviknuo 'leđa' i tada sam se zagradio, da bi lopta otišla u gol-aut. Međutim, protivnički igrač je svom snagom naleteo na mene, udario me u desnu plećku, a moja noga je u tom trenutku bila zabodena u zemlju. Odmah sam čuo kao da je pukla grana, bio sam svestan da je ozbiljna povreda".

Saigrači su, naravno, pružili podršku borbenom Stevanoviću. Uoči utakmice protiv Proletera istrčali su na teren u majicama sa njegovim brojem ("šest") i natpisima: "Miksa izdrži" i "Boske, uz tebe smo".

"Imam veliku podršku svih u klubu. Kad su momci izlazili na teren, sedeo sam u blizini delegata meča, nisam ni znao šta spremaju. Nisam mogao da verujem kad sam video, mnogo mi to znači. Posle porodice, saigrači su mi najbliži, sa njima provodim gotovo svaki dan, ne samo na treninzima i utakmicama. Gledao sam ih protiv Proletera, a i više puta ove sezone pokazali smo da možemo da igramo i bez četvorice-petorice. Imamo fond od dvadesetak sjajnih igrača, kad neko nije tu, gotovo da se to i ne oseti. Siguran sam da će momci izgurati sezonu do kraja kako treba, lično verujem da će sve dileme rešiti već u subotu u Lučanima. Biću im najveća podrška, iako ću tada biti u Italiji", dodao je Stevanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar