Меси то није заслужио!

Групица навијача Барселоне вређала је најбољег играча свог тима након испадања од Ливерпула.  Месијев кошмар у Ливерпулу: Плакао у свлачионици, па га напали на аеродрому! Група навијача Барселоне вређала Аргентинца на аеродрому!

Фудбал 08.05.2019 | 20:37
Меси то није заслужио!
За велике фудбалске звезде, живот је на први поглед бајка. Али, увек постоји и друга страна медаље, која се укаже након великих разочарања, пораза у важним утакмицама, неостварених циљева...

Тако је Лионел Меси, човек који је Барселони донео "безброј" победа и на десетине трофеја, доживео да га навијачи шиканирају док је на ливерпулском аеродрому пролазио уобичајену процедуру пред повратак кући.

Барса је на "Енфилду" изгубила резултатом 4:0 и тако прокоцкала три гола предности из прве утакмице полуфинала Лиге шампиона. На тај начин се поновио прошлогодишњи дебакл из Рима, када Каталонцима у четвртфиналу против Роме није била довољна предност од 4:1.

Меси је, према наводима британских медија, плакао у свлачионици непосредно после пораза од Ливерпула, а потом је имао ту несрећу да буде одређен задопинг контролу, па је наводно аутобус са остатком екипе отишао на аеродром, док је Аргентинац морао дуже да остане на стадиону и онда сам дође до ваздушне луке, која носи име легендарног Џона Ленона.

Поставља се питање шта је играч који је у победи од 3:0 прошле недеље био двоструки стрелацмогао да уради да спречи Барсин колапс?

Да ли је Меси крив што се Осман Дембеле у последњим секундама прве утакмице спетљао у идеалној ситуацији и није повећао на 4:0?

Да ли је Меси крив што Суарез, Кутињо, Алба и остали нису успели да претворе у гол бар једну од прилика које им је створио у реваншу? Да ли је Меси крив што је Алисон бриљирао на голу Ливерпула?

Јесте, могао је да опет извуче "зеца из рукава", да је дао неки еврогол из слободног ударца или предриблао петорицу и ушетао се у гол.

Али, такве ствари не дешавају се на свакој утакмици, нарочито на тако тешком гостовању, када мајстор фудбала схвати да је остављен на цедилу од стране некомпетентног тренера, саиграча који неће или не могу да преузму одговорност, па и од стране клуба, који већ годинама ради врло дискутабилан посао у прелазним роковима.

Меси је на "Ноу Кампу" провео читаву каријеру, има уговор на још две сезоне, али овај пораз и кривица која добрим делом пада на његова леђа, могли би да имају велике последице по читав клуб и то како ће тим изгледати у августу.

Причао је често Лионел Меси како му је пораз у финалу Светског првенства 2014. године највећи кошмар у животу, али у уторак увече је у Ливерпулу добио још један. Уместо веселог излета на Енфилд роуд, фудбалери Барселоне су доживели катаклизму.

Пораз од 4:0 и слом у полуфиналу Лиге шампиона није био и крај за Лионела Месија. Дуга ноћ је за њега тек почињала. Како пишу готово сви енглески медији, Аргентинац је пустио сузу од немоћи и разочарања када је ушао у свлачионицу после утакмице.

После тога је морао да иде на допинг контролу, на којој се задржао два сата, а аутобус са његовим саиграчима је отишао са стадиона, не чекајући га да заврши.

Врхунац је био на лондонском аеродрому. Када се Меси појавио, у друштву Пепеа Косте, једног од клупских функционера, групица навијача Барселоне се вербално обрушила на Аргентинца! Иако је најбољи играч тима, који је донео много радости навијачима, још једна сезона без трофеја Лиге шампиона и то завршена дебаклом, тешко је пала фановима Барсе, па ни Меси није био поштеђен увреда.

Обезбеђење на аеродрому је удаљило бесне навијаче од Месија, а потом се појавила и друга групица, која је упутила речи подршке Аргентинцу.

Ни Меси, дакле, више није тако недодирљив и поштеђен критика када Барса почне да се распада...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бања лука

08.05.2019 18:43

Једноставно продана утакмица нетреба бити пуно паметан ни Меси ни Суарез нису хтјели да постигну погодак срамота за спорт бема висе фудбала све се врти око кладионица

ОДГОВОРИТЕ