Mesi to nije zaslužio!

Grupica navijača Barselone vređala je najboljeg igrača svog tima nakon ispadanja od Liverpula.  Mesijev košmar u Liverpulu: Plakao u svlačionici, pa ga napali na aerodromu! Grupa navijača Barselone vređala Argentinca na aerodromu!

Fudbal 08.05.2019 | 20:37
Mesi to nije zaslužio!
Za velike fudbalske zvezde, život je na prvi pogled bajka. Ali, uvek postoji i druga strana medalje, koja se ukaže nakon velikih razočaranja, poraza u važnim utakmicama, neostvarenih ciljeva...

Tako je Lionel Mesi, čovek koji je Barseloni doneo "bezbroj" pobeda i na desetine trofeja, doživeo da ga navijači šikaniraju dok je na liverpulskom aerodromu prolazio uobičajenu proceduru pred povratak kući.

Barsa je na "Enfildu" izgubila rezultatom 4:0 i tako prokockala tri gola prednosti iz prve utakmice polufinala Lige šampiona. Na taj način se ponovio prošlogodišnji debakl iz Rima, kada Kataloncima u četvrtfinalu protiv Rome nije bila dovoljna prednost od 4:1.

Mesi je, prema navodima britanskih medija, plakao u svlačionici neposredno posle poraza od Liverpula, a potom je imao tu nesreću da bude određen zadoping kontrolu, pa je navodno autobus sa ostatkom ekipe otišao na aerodrom, dok je Argentinac morao duže da ostane na stadionu i onda sam dođe do vazdušne luke, koja nosi ime legendarnog Džona Lenona.

Postavlja se pitanje šta je igrač koji je u pobedi od 3:0 prošle nedelje bio dvostruki strelacmogao da uradi da spreči Barsin kolaps?

Da li je Mesi kriv što se Osman Dembele u poslednjim sekundama prve utakmice spetljao u idealnoj situaciji i nije povećao na 4:0?

Da li je Mesi kriv što Suarez, Kutinjo, Alba i ostali nisu uspeli da pretvore u gol bar jednu od prilika koje im je stvorio u revanšu? Da li je Mesi kriv što je Alison briljirao na golu Liverpula?

Jeste, mogao je da opet izvuče "zeca iz rukava", da je dao neki evrogol iz slobodnog udarca ili predriblao petoricu i ušetao se u gol.

Ali, takve stvari ne dešavaju se na svakoj utakmici, naročito na tako teškom gostovanju, kada majstor fudbala shvati da je ostavljen na cedilu od strane nekompetentnog trenera, saigrača koji neće ili ne mogu da preuzmu odgovornost, pa i od strane kluba, koji već godinama radi vrlo diskutabilan posao u prelaznim rokovima.

Mesi je na "Nou Kampu" proveo čitavu karijeru, ima ugovor na još dve sezone, ali ovaj poraz i krivica koja dobrim delom pada na njegova leđa, mogli bi da imaju velike posledice po čitav klub i to kako će tim izgledati u avgustu.

Pričao je često Lionel Mesi kako mu je poraz u finalu Svetskog prvenstva 2014. godine najveći košmar u životu, ali u utorak uveče je u Liverpulu dobio još jedan. Umesto veselog izleta na Enfild roud, fudbaleri Barselone su doživeli kataklizmu.

Poraz od 4:0 i slom u polufinalu Lige šampiona nije bio i kraj za Lionela Mesija. Duga noć je za njega tek počinjala. Kako pišu gotovo svi engleski mediji, Argentinac je pustio suzu od nemoći i razočaranja kada je ušao u svlačionicu posle utakmice.

Posle toga je morao da ide na doping kontrolu, na kojoj se zadržao dva sata, a autobus sa njegovim saigračima je otišao sa stadiona, ne čekajući ga da završi.

Vrhunac je bio na londonskom aerodromu. Kada se Mesi pojavio, u društvu Pepea Koste, jednog od klupskih funkcionera, grupica navijača Barselone se verbalno obrušila na Argentinca! Iako je najbolji igrač tima, koji je doneo mnogo radosti navijačima, još jedna sezona bez trofeja Lige šampiona i to završena debaklom, teško je pala fanovima Barse, pa ni Mesi nije bio pošteđen uvreda.

Obezbeđenje na aerodromu je udaljilo besne navijače od Mesija, a potom se pojavila i druga grupica, koja je uputila reči podrške Argentincu.

Ni Mesi, dakle, više nije tako nedodirljiv i pošteđen kritika kada Barsa počne da se raspada...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Banja luka

08.05.2019 18:43

Jednostavno prodana utakmica netreba biti puno pametan ni Mesi ni Suarez nisu htjeli da postignu pogodak sramota za sport bema vise fudbala sve se vrti oko kladionica

ODGOVORITE