Виртус "стао у ред" за Теодосића

Освајач ФИБА Лиге шампиона озбиљан је у намери да овог лета ангажује сјајног српског плејмејкера.

Кошарка 08.05.2019 | 22:13
Виртус "стао у ред" за Теодосића
Александар Ђорђевић у својим тимовима је увек имао по неколико кошаркаша из Србије - у Панатинаикосу Мирослава Радуљицу и Огњена Кузмића, у Бајерну Стефана Јовића, Владимира Лучића и Милана Мачвана.

Према информацијама сајта "Спортандо", Виртус из Болоње, чији је Ђорђевић шеф струке, контактирао је једног од најбољих плејмејкера Европе, Милоша Теодосића!

Преговори још нису почели, али је Виртус ставио до знања да би следеће сезоне радо видео Ваљевца у својим редовима, о чему су италијански медији писали и пре месец дана.

Тридесетдвогодишњи Теодосић пропустио је практично целу сезону, пошто је након раскида уговора са Лос Анђелес Клиперсима, где је играо врло мало, одлучио да не креће у нови изазов, већ да се посвети породици.

Логично је да играч таквог реномеа потпише за клуб који се такмичи у Евролиги, а председник Виртуса већ је рекао да ће "болоњези" и следеће сезоне бити учесници ФИБА Лиге шампиона.

Међутим, никад се не зна. Вероватно ће много тога зависити од Теодосићевог лета у репрезентацији Србије - да ли ће се вратити у форму, да ли ће га поново мучити повреде...

За Виртус ће главни изазов у 2020. бити освајање титуле првака Италије после 19 година. Да ли је то, уз сарадњу са Ђорђевићем, довољан мотив за Теа, остаје да се види.

Подсећамо да је председник Црвене звезде Небојша Човић, који Теодосића познаје од малих ногу и "лансирао" га је у орбиту из млађих категорија ФМП Железника, поручио да су му врата црвено-белог тима "увек отворена".

Појавило се као спекулација, сада је потврђено - Виртус из Болоње заиста жели Милоша Теодосића!

Вест која у први мах није одјекнула толико озбиљно због јасног интересовања неколико евролигашких клубова данас је добила ново поглавље – контакти су успостављени!

Према сазнањима специјализованог кошаркашког портала Спортандо, људи из редова новог освајача Лиге шампиона позвали су Теодосића и јасно му ставили до знања да га желе у својим редовима наредне сезоне. Разговори две стране требало би да буду одржани наредних месеци, иако засад нема конкретне идеје када би то могло заиста и да се догоди. Претходних седмица се у везу с некадашњим шампионом Европе доводио и Владимир Лучић, који одавно важи за играча којег Александар Ђорђевић јако поштује. Исти је случај и с Теодосићем, с којим селектор Србије има посебан однос. 

Подсетимо, Теодосић је на последњем окупљању репрезентације пред завршне две утакмице квалификација за Мундобаскет изјавио да ће бити посвећен искључиво репрезентацији Србије, а да ће током лета одлучити какви ће му даљи кораци у каријери бити...

Теодосић је од фебруара слободан играч, пошто је раскинуо сарадњу с Лос Анђелес Клиперсима. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар