Virtus "stao u red" za Teodosića

Osvajač FIBA Lige šampiona ozbiljan je u nameri da ovog leta angažuje sjajnog srpskog plejmejkera.

Košarka 08.05.2019 | 22:13
Virtus "stao u red" za Teodosića
Aleksandar Đorđević u svojim timovima je uvek imao po nekoliko košarkaša iz Srbije - u Panatinaikosu Miroslava Raduljicu i Ognjena Kuzmića, u Bajernu Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Milana Mačvana.

Prema informacijama sajta "Sportando", Virtus iz Bolonje, čiji je Đorđević šef struke, kontaktirao je jednog od najboljih plejmejkera Evrope, Miloša Teodosića!

Pregovori još nisu počeli, ali je Virtus stavio do znanja da bi sledeće sezone rado video Valjevca u svojim redovima, o čemu su italijanski mediji pisali i pre mesec dana.

Tridesetdvogodišnji Teodosić propustio je praktično celu sezonu, pošto je nakon raskida ugovora sa Los Anđeles Klipersima, gde je igrao vrlo malo, odlučio da ne kreće u novi izazov, već da se posveti porodici.

Logično je da igrač takvog renomea potpiše za klub koji se takmiči u Evroligi, a predsednik Virtusa već je rekao da će "bolonjezi" i sledeće sezone biti učesnici FIBA Lige šampiona.

Međutim, nikad se ne zna. Verovatno će mnogo toga zavisiti od Teodosićevog leta u reprezentaciji Srbije - da li će se vratiti u formu, da li će ga ponovo mučiti povrede...

Za Virtus će glavni izazov u 2020. biti osvajanje titule prvaka Italije posle 19 godina. Da li je to, uz saradnju sa Đorđevićem, dovoljan motiv za Tea, ostaje da se vidi.

Podsećamo da je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, koji Teodosića poznaje od malih nogu i "lansirao" ga je u orbitu iz mlađih kategorija FMP Železnika, poručio da su mu vrata crveno-belog tima "uvek otvorena".

Pojavilo se kao spekulacija, sada je potvrđeno - Virtus iz Bolonje zaista želi Miloša Teodosića!

Vest koja u prvi mah nije odjeknula toliko ozbiljno zbog jasnog interesovanja nekoliko evroligaških klubova danas je dobila novo poglavlje – kontakti su uspostavljeni!

Prema saznanjima specijalizovanog košarkaškog portala Sportando, ljudi iz redova novog osvajača Lige šampiona pozvali su Teodosića i jasno mu stavili do znanja da ga žele u svojim redovima naredne sezone. Razgovori dve strane trebalo bi da budu održani narednih meseci, iako zasad nema konkretne ideje kada bi to moglo zaista i da se dogodi. Prethodnih sedmica se u vezu s nekadašnjim šampionom Evrope dovodio i Vladimir Lučić, koji odavno važi za igrača kojeg Aleksandar Đorđević jako poštuje. Isti je slučaj i s Teodosićem, s kojim selektor Srbije ima poseban odnos. 

Podsetimo, Teodosić je na poslednjem okupljanju reprezentacije pred završne dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket izjavio da će biti posvećen isključivo reprezentaciji Srbije, a da će tokom leta odlučiti kakvi će mu dalji koraci u karijeri biti...

Teodosić je od februara slobodan igrač, pošto je raskinuo saradnju s Los Anđeles Klipersima. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar