Радник на побједу од Лиге Европе

Премијер лига БиХ у фудбалу улази у саму завршницу. Сарајево је на побједу од шампионске титуле, ГОШК скоро сигуран путник у нижи ранг, а највећа борба, за Лигу Европе, водиће се на средини табеле.

Фудбал 08.05.2019 | 17:00
Радник на побједу од Лиге Европе
У дербију 31. кола, у суботу, копља ће укрстити Радник и Жељезничар два тима која су, управо, у најбољој позицији за пласман у европска такмичења.

Бијељинци су у фантастичном низу од 12 утакмица без пораза, али им је неопходна побједа над Жељом, како би га прескочили на табели.

“И када нам у појединим дијеловима сезоне није ишло, онако како смо жељели и када за наше добре игре можда нисмо адекватно бодовно награђени, притиска није било, тврди Недим Мекић, један од најистакнутијих фудбалера Радника у финишу сезоне.

“Томе доприноси и одлична атмосфера у екипи. Без притиска ћемо играти и против Жеље, иако је то изузетно важна утакмица за нас, али и за њих”.

Мекић је у посљедњих неколико утакмица био носилац игре Радника. Креирао је акције, био “осигурач” задње линије, али и убацивањима из другог плана угрожавао противнички гол. Све то није наговјештавао почетак сезоне.

“Потрудио сам се да максимално искористим повјерење које ми је указао тренер, а све се то некако поклопило с нашим низом од 12 утакмица без пораза. Незахвално је оцјењивати властиту игру, али мислим да могу још боље”, каже Мекић.

Утакмица у суботу, за Радниковог везњака, биће посебно важна, а опет изузетно емотивна, јер је свој фудбалски пут почео управо на Грбавици.

“Играти против клуба који је био дио омладинске каријере и који ме је, на неки начин, обликовао увијек изазива посебне емоције. Међутим, без обзира на све речено, спреман сам да се максимално подредим тиму, како би забиљежили пријеко потребну побједу у борби за Европу”, тврди Мекић.

Без обзира на исход ове сезоне, Мекић истиче да је задовољан у Раднику и да му је прелазак у бијељински клуб био пун погодак у каријери.

“Радник је клуб који се у посљедњих неколико сезоне профилисао у стабилног премијерлигаша. Њему дугујем захвалност на указаној прилици да се и сам окушам у елитном рангу босанскохерцеговачког фудбала. Без обзира што јавност и даље нема перцепцију Радника као неких прволигаша у бившој Југославији, као што су Жељо или Сарајево, ми смо у протеклом периоду показали да бодове из Бијељине не носи „име“ већ само онај ко нас надигра на терену. Поред свега, Радник је препознат као здрава средина, која је у посљедње вријеме направила неколико јако озбиљних трансфера за босанскохерцеговачке прилике”.

Мекић ће по завршетку сезоне ући у посљедњу годину уговора. Као прави професионалац не жели да открива планове, али након Радника себе види само на западу.

“Имам уговор још годину дана. Као и сваки фудбалер, желио бих да се окушам у иностранству. О жељама нисам размишљао, много тога зависи и од Радника, као и од жеља и планова клупског руководства”, заључује Мекић.

(двогледи.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар