Radnik na pobjedu od Lige Evrope

Premijer liga BiH u fudbalu ulazi u samu završnicu. Sarajevo je na pobjedu od šampionske titule, GOŠK skoro siguran putnik u niži rang, a najveća borba, za Ligu Evrope, vodiće se na sredini tabele.

Fudbal 08.05.2019 | 17:00
Radnik na pobjedu od Lige Evrope
U derbiju 31. kola, u subotu, koplja će ukrstiti Radnik i Željezničar dva tima koja su, upravo, u najboljoj poziciji za plasman u evropska takmičenja.

Bijeljinci su u fantastičnom nizu od 12 utakmica bez poraza, ali im je neophodna pobjeda nad Željom, kako bi ga preskočili na tabeli.

“I kada nam u pojedinim dijelovima sezone nije išlo, onako kako smo željeli i kada za naše dobre igre možda nismo adekvatno bodovno nagrađeni, pritiska nije bilo, tvrdi Nedim Mekić, jedan od najistaknutijih fudbalera Radnika u finišu sezone.

“Tome doprinosi i odlična atmosfera u ekipi. Bez pritiska ćemo igrati i protiv Želje, iako je to izuzetno važna utakmica za nas, ali i za njih”.

Mekić je u posljednjih nekoliko utakmica bio nosilac igre Radnika. Kreirao je akcije, bio “osigurač” zadnje linije, ali i ubacivanjima iz drugog plana ugrožavao protivnički gol. Sve to nije nagovještavao početak sezone.

“Potrudio sam se da maksimalno iskoristim povjerenje koje mi je ukazao trener, a sve se to nekako poklopilo s našim nizom od 12 utakmica bez poraza. Nezahvalno je ocjenjivati vlastitu igru, ali mislim da mogu još bolje”, kaže Mekić.

Utakmica u subotu, za Radnikovog veznjaka, biće posebno važna, a opet izuzetno emotivna, jer je svoj fudbalski put počeo upravo na Grbavici.

“Igrati protiv kluba koji je bio dio omladinske karijere i koji me je, na neki način, oblikovao uvijek izaziva posebne emocije. Međutim, bez obzira na sve rečeno, spreman sam da se maksimalno podredim timu, kako bi zabilježili prijeko potrebnu pobjedu u borbi za Evropu”, tvrdi Mekić.

Bez obzira na ishod ove sezone, Mekić ističe da je zadovoljan u Radniku i da mu je prelazak u bijeljinski klub bio pun pogodak u karijeri.

“Radnik je klub koji se u posljednjih nekoliko sezone profilisao u stabilnog premijerligaša. Njemu dugujem zahvalnost na ukazanoj prilici da se i sam okušam u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala. Bez obzira što javnost i dalje nema percepciju Radnika kao nekih prvoligaša u bivšoj Jugoslaviji, kao što su Željo ili Sarajevo, mi smo u proteklom periodu pokazali da bodove iz Bijeljine ne nosi „ime“ već samo onaj ko nas nadigra na terenu. Pored svega, Radnik je prepoznat kao zdrava sredina, koja je u posljednje vrijeme napravila nekoliko jako ozbiljnih transfera za bosanskohercegovačke prilike”.

Mekić će po završetku sezone ući u posljednju godinu ugovora. Kao pravi profesionalac ne želi da otkriva planove, ali nakon Radnika sebe vidi samo na zapadu.

“Imam ugovor još godinu dana. Kao i svaki fudbaler, želio bih da se okušam u inostranstvu. O željama nisam razmišljao, mnogo toga zavisi i od Radnika, kao i od želja i planova klupskog rukovodstva”, zaljučuje Mekić.

(dvogledi.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar