Мурињо скинуо капу Клопу!

Да се кладим, ни цент не бих ставио на Ливерпул! Ова победа се зове - Јирген! Португалац са дивљењем говорио о Ливерпулу и његовом тренеру.

Фудбал 08.05.2019 | 19:31
Мурињо скинуо капу Клопу!
Тврд је на комплиментима Жозе Мурињо када би требало да похвали неког колегу, али је Јиргену Клопу скинуо капу после невероватне победе Ливерпула над Барселоном (4:0).

Бивши менаџер Челсија и Манчестер јунајтеда тврди да је тријумф Ливерпула, који готово нико није очекивао, управо заслуга – Јиргена Клопа.

Мурињо признаје да ни он није веровао да Црвени могу да науде Барселони. Огромних 3:0 је донела Барселона на Енфилд, а онда се десила та магија Ливерпуловог стадиона, о којој се деценијама прича, о којој се приче преносе с колена на колено.

„Не кладим се на фудбал, али да се кладим, не бих ни цент ставио да ће Ливерпул проћи до финала! На Енфилду се дешавају фудбалска чуда, али ово је више од тога. Када победиш са 3:0, онда је дефинитивно више од тога“, истакао је Мурињо.

Португалац је поручио да свако данас мора да се поклони Ливерпулу.

„Чак и људи који не воле тај клуб, морају да признају да је величанствен, да је тај стадион невероватан, да је то једна од најбољих атмосфера на свету. Па, када кажемо да је нешто немогуће, требало би да кажемо да је, у ствари, скоро немогуће. Не би требало сада да причамо о томе како су надокнадили 3:0 из прве утакмице, већ како су створили такву ситуацију да разбију Барселону после тешког пораза у првом мечу. Енфилд је прелепо место за игру“.

А, онда је Мурињо проговорио о Клопу.

„Иако сам говорио да ништа није немогуће, нисам веровао у успех Ливерпула. Зато овај невероватни повратак има само једно име – Јирген. И није ствар у тактици или филозофији, већ у срцу и души и фантастичној емпатији коју је створио са овим играчима“.

Наставио је Португалац да сипа хвалоспеве на рачун немачког стручњака.

„У једном моменту Ливерпул је био на ивици да фантастичну сезону заврши без иједног освојеног пехара, а сада су на корак од освајања Лиге шампиона. Јирген је све ово заслужио, због тога што ради фантастичан посао у клубу, али и зато што је овај резултат одраз његовог карактера, његове личности која се никада не предаја, бори се до последњег тренутка, а сваки фудбалер га прати и даје све од себе на терену“.

И посебно је Мурињо нагласио једну ствар.

„Јирген се никада не жали. Ни због повређених играча, ни што су одиграли 50-60 утакмица по сезони. Све је у Клоповом менталитету“, тврди Жозе Мурињо.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар