Murinjo skinuo kapu Klopu!

Da se kladim, ni cent ne bih stavio na Liverpul! Ova pobeda se zove - Jirgen! Portugalac sa divljenjem govorio o Liverpulu i njegovom treneru.

Fudbal 08.05.2019 | 19:31
Murinjo skinuo kapu Klopu!
Tvrd je na komplimentima Žoze Murinjo kada bi trebalo da pohvali nekog kolegu, ali je Jirgenu Klopu skinuo kapu posle neverovatne pobede Liverpula nad Barselonom (4:0).

Bivši menadžer Čelsija i Mančester junajteda tvrdi da je trijumf Liverpula, koji gotovo niko nije očekivao, upravo zasluga – Jirgena Klopa.

Murinjo priznaje da ni on nije verovao da Crveni mogu da naude Barseloni. Ogromnih 3:0 je donela Barselona na Enfild, a onda se desila ta magija Liverpulovog stadiona, o kojoj se decenijama priča, o kojoj se priče prenose s kolena na koleno.

„Ne kladim se na fudbal, ali da se kladim, ne bih ni cent stavio da će Liverpul proći do finala! Na Enfildu se dešavaju fudbalska čuda, ali ovo je više od toga. Kada pobediš sa 3:0, onda je definitivno više od toga“, istakao je Murinjo.

Portugalac je poručio da svako danas mora da se pokloni Liverpulu.

„Čak i ljudi koji ne vole taj klub, moraju da priznaju da je veličanstven, da je taj stadion neverovatan, da je to jedna od najboljih atmosfera na svetu. Pa, kada kažemo da je nešto nemoguće, trebalo bi da kažemo da je, u stvari, skoro nemoguće. Ne bi trebalo sada da pričamo o tome kako su nadoknadili 3:0 iz prve utakmice, već kako su stvorili takvu situaciju da razbiju Barselonu posle teškog poraza u prvom meču. Enfild je prelepo mesto za igru“.

A, onda je Murinjo progovorio o Klopu.

„Iako sam govorio da ništa nije nemoguće, nisam verovao u uspeh Liverpula. Zato ovaj neverovatni povratak ima samo jedno ime – Jirgen. I nije stvar u taktici ili filozofiji, već u srcu i duši i fantastičnoj empatiji koju je stvorio sa ovim igračima“.

Nastavio je Portugalac da sipa hvalospeve na račun nemačkog stručnjaka.

„U jednom momentu Liverpul je bio na ivici da fantastičnu sezonu završi bez ijednog osvojenog pehara, a sada su na korak od osvajanja Lige šampiona. Jirgen je sve ovo zaslužio, zbog toga što radi fantastičan posao u klubu, ali i zato što je ovaj rezultat odraz njegovog karaktera, njegove ličnosti koja se nikada ne predaja, bori se do poslednjeg trenutka, a svaki fudbaler ga prati i daje sve od sebe na terenu“.

I posebno je Murinjo naglasio jednu stvar.

„Jirgen se nikada ne žali. Ni zbog povređenih igrača, ni što su odigrali 50-60 utakmica po sezoni. Sve je u Klopovom mentalitetu“, tvrdi Žoze Murinjo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar