"Чоукери" из Барселоне: "Прво Рома, сад Ливерпул..."

"То је што је", рекао је Ернесто Валверде после утакмице у којој је "испустио" предност од три гола, а многи мисле да је већ бивши тренер Барселоне. Да ли је кукавичка игра коштала Каталонце финала Лиге шампиона?

Фудбал 08.05.2019 | 16:45
"Чоукери" из Барселоне: "Прво Рома, сад Ливерпул..."
Термин "чоуковање" (енг: цхоке) врло често користе љубитељи НБА лиге и означава екипу или појединце који у кључним моментима пуцају под притиском и не успевају да пруже висок ниво игре онда када је то најважније, када се утакмица ломи...

Тако нешто десило се ове вечери Барселони на "Енфилду" када је Ливерпул приредио сензационалан преокрет и прошао у финале Лиге шампиона (4:0), али да је само то...

Барселона већ неколико година уназад, нарочито од доласка Ернестеа Валвердеа, делује уплашено када се "убаци у машину" и суочи са проблемима, па ни овога пута није деловало, ни на 2:0, 3:0, камоли на 4:0, да је могуће да се врате у утакмицу и смире ситуацију на терену која никако није била под њиховом контролом.

Можда томе доприноси одсуство гласнијег лидера, можда то није ствар у којој је Меси најбољи на свету, можда је и до тренера који делује уплашеније од свих...

Нервозно вртење главом, бледо лице и мањак искуства у вођењу великих клубова обили су се о главу Ернестеу Валвердеу који ће, упркос освајању две титуле у Примери, вероватно до краја ове недеље бити већ бивши тренер Барселоне.

Успео је да промени стил, научи Барселону да у одређеном тренутку игра "на резултат", али баш када је то било најважније да покажу, они су "чоуковали" што би рекли НБА навијачи.

Тако је било прошле године у четвртфиналу против Роме, када су одиграли једну од најгорих утакмица у 21. веку, док ништа боље није било ни на реваншу против Ливерпула, где је једина олакшавајућа околност да је то Ливерпул.

"Ушли су у ову утакмицу јако од старта, тешко смо се носили са њиховим невероватним пресингом. Имали смо шансе да постигнемо гол који нам је био потребан за пролаз... После Роме, сада се ово догодило. Не знам шта бих више рекао", једва је изустио један од лидера екипе Серхио Бускетс за шпанску телевизју по крају утакмице.

Велика је одлука на председнику Барселоне у наредним данима. Сменити тренера после лоше утакмице или се надати да ће све исправити у наредној години... 

"Још једном смо упрскали. Исто је било прошле године против Роме, тешко је објаснити. БИће времена да размислимо, другу годину заредом ужасно вече", рекао је Бертомеу који би могао да ангажује Ћавија који је одлучио да му ова сезона буде последња у каријери.

Има далеко мање искуства од Валвердеа, али за разлику од њега - зна шта је Барса.

"То је што је. Кад изгубите 4:0, нема изговора. Били су бољи и то морамо да прихватимо. Извињавамо се навијачима... ", невољко је говорио Валверде после меча.

Остајете у клубу?

"Не знам шта ће бити са мном", одговорио је Шпанац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар