Јокић као Леброн, Денвер има "меч лопту"!

Нагетси убедљиви у петој утакмици полуфинала Запада против Портланда, такође и Торонто против Филаделфије.  Денвер и Јокић на корак до сна! Нагетси на победу до финала Запада, Торонто опет преслишао Филаделфију.

Кошарка 08.05.2019 | 10:45
Јокић као Леброн, Денвер има "меч лопту"!
За промену, вече без икакве неизвесности у НБА плеј-офу!

Денвер Нагетси декласирали су Портланд Трејлблејзерсе резултатом 124:98 (65:47), а Торонто Репторси су били још убедљивији против Филаделфија Сиксерса - 125:89 (64:43).

Обе екипе воде у серијама са по 3:2 и налазе се на победу од пласмана у финале својих конференција. Прву прилику да остваре циљ имаће на гостујућим паркетима, у ноћи између четвртка и петка.

Никола Јокић четири минута пре краја меча је изашао из игре због шест прекршаја, а навијачи Денвера испратили су га скандирањем "МВП, МВП!".

Он је за 34 минута на паркету забележио 25 поена, 19 скокова и шест асистенција, што је учинак какав у плеј-офу није имао ниједан играч још од "27/19/10" Леброна Џејмса, када је пре девет година са Кливленд Кавалирсима испао од Бостона.

Пол Милсап био је незаустављив у рекету са 24 поена, а подршка водећем двојцу Нагетса стигла је од Џамала Мареја (18п, 5ск, 9ас) и Герија Хериса (16п, 6ск).

У редовима Портланда одскочио је само Демијен Лилард (22п, 6ск, 4ас), али је осим у првој четвртини и он био потпуно немоћан у покушају да Блејзерсе учини конкурентним у овој утакмици. Тројке је шутирао 2/9.

Серија је у прва четири меча била потпуно поравната, пошто је Денвер укупно постигао 464, а Портланд 462 поена. Овог пута су Нагетси водили и са 31 поеном разлике.



Цео Колорадо живи сан - Денвер је на прагу финала Западне конференције НБА лиге!

Након пет сезона поста, Нагетси раде све да успоставе доминацију и то им озбиљно полази од руке! Денвер је на свом терену разбио Портланд резултатом 124:98 и дошао на праг одласка у наредну фазу, где ће противник битии победник серије Голден Стејт - Хјустон (2-2).

Колорадо слави, али пре свега заљубљено гледа у Николу Јокића, јер од њега добија МВП роле! Није се публика у крцатом Пепси Центру нимало преварила што је свог хероја опет почастила с громогласним „МВП, МВП“ повицима, због којих се тресао темељ дворане.



Никола Јокић је и невероватном заносу инспирације! Таман када помислите да више не може да вас изненади, он извуче још једну невероватну ролу и заблиста пуним сјајем. После 65 минута проведених на паркету у трећој утакмици и трипл-дабла у наредном сусрету, Јокић је спремио монструозни дабл-дабл с 25 поена и чак 19 скокова, чиме је изједначио рекорд франшизе у доигравању, уз шест асистенција!

Истина, Портланд нема Јусуфа Нуркића, док Енес Кантер иде преко границе бола како би одрадио ову серију, али Јокић би и против најјачих Трејлблејзерса радио исте ствари, у то нема сумње! Морао је кршни момак из Сомбора да напусти игру после одрађених 34 минута због шест фаулова и није му било свеједно, али му је песма с трибина била најлепша утеха. То само показује да Јокић и даље има снажан апетит и да му није доста успеха. Да му је заиста стало да Денверу омогући што бољи пласман на крају и притом остане здрав видело се и кроз вербални дуел који је имао са Зеком Колинсом и Мејерсом Ленардом у последњој четвртини после ситуације која можда на први поглед не изгледа опасно, али није била нимало наивна...



Сада је Портланд зрео да падне већ у шестој утакмици, што би Нагетсима дало мало времена за одмор. Денвер је доминирао сусретом од првог до последњег секунда и само је храброст Демијана Лиларда спречила већу бруку. Није се ни Лилард прославио, иако је имао 22 поена, јер је пуцао свега 9/21 из игре и 2/9 за три. Али, није било никога да га одмени. Си Џеј Меколум је убацио тек 12, а Родни Худ и Зек Колинс по 14 поена.

Као важна фигура утакмице искочио је Пол Милсап, који је посебно имао утицај на игру током другог квартала. Денвер је тада направио можда и кључну разлику, што је омогућило да остатак утакмице практично буде само рутинско одрађивање посла, те да разлика достигне максималу од 31 поена у трећој четвртини (91:60). Милсап је победи допринео с 24 поена и осам скокова. Џамал Мари је дописао 18 поена и девет асистенција, Гари Харис је додао 16, а Вил Бартон и Малик Бизли по 10 поена.

Шести сусрет заказан је за ноћ између четвртка и петка од 04.30, а домаћин је Портланд.  

Исто као Денвер, Торонто је после "брејка" у четвртом мечу "експлодирао" по повратку на домаћи терен.

Окршај са Сиксерсима био је практично одлучен већ на полувремену, када су Ленард и екипа имали "плус 21".

Овог пута није било потребе да бивши ас Сан Антонио Спурса и МВП финала 2014. уложи надљудски напор да би Торонто славио. Каваи Ленард чак није био најбољи стрелац свог тима (21п, 13ск, 4ас), већ је његово место заузео Паскал Сиакам са 25 поена, након што у претходној утакмици због повреде листа није дао уобичајени допринос.

Преостала тројица "стартера" такође су стигла до двоцифреног учинка, уз укупно 10 убачених тројки. Кајл Лаури постигао је 19, Дени Грин 17, а Марк Гасол 11 поена.

Џими Батлер је предводио Филаделфију са 22 поена, пет скокова и седам асистенција, Тобајас Херис забележио је 15 поена, шест скокова и две блокаде, а "ровити" Џоел Ембид опет био испод својих стандарда, са 13 поена и шест скокова.

Торонто се бори за повратак у финале Истока, након што је 2016. изгубио од Кливленда 2:4.



Један српски ас је близу финала Запада, други је на прагу елиминације у полуфиналу Истока. Бобан Марјановић и његова Филаделфија није успела да издржи још један тежак судар с Торонтом, па су тако Репторси стигли на победу до уласка у следећу рунду – 125:89!

Севентисиксерси су баш лоше изгледали на паркету у највећем делу утакмице, а поготово у другом полувремену када као да нису постојали. Репторсима су дозволили чак 61 поен у наставку, а сами су постигли свега 36 поена, па су на већ постојећи минус од 21 поена после две четвртине (43:64) дозволили да разлика оде на чак 40 поена у два наврата...



Више, много више се очекивало од Филаделфије. Али, једноставно није ишло. Џоел Ембид дефинитивно не може да се избори с здравственим проблемима који га прате и због тога није био довољно употребљив на паркету. Имао је само 13 поена и шест скокова на крају. Игру је све време држао Џими Батлер с 22 поена, а колико је Фила заправо била нападачки инфериорна говори и податак да су двоцифрен учинак имали само још Тобијас Харис с 15 и Мајк Скот с 10 поена. Бобан Марјановић је добио шест и по минута и за то време скупио је шест поена и две ухваћене лопте. Торонто је противника надиграо у свим аспектима и већ после две четвртине било је јасно шта се спрема. Кавај Ленард је скинуо ногу с папучице за гас, па је имао „само“ 21 поен и 13 скокова, зато је најефикаснији био одлични Паскал Сјакам с 25 поена и осам ухваћених лопти. Цела стартна петорка Торонта прешла је двоцифрену границу, па је тако Дени Грин убацио 17, Кајл Лаури 19, Марк Гасол 11 поена, док је Серж Ибака дописао још 10 поена.

Фила је на путу без повратка, а Торонто ће имати прилику да заврши цео посао већ у ноћи између четвртка и петка од 02.00 у Пенсилванији...

НБА

Торонто – Филаделфија 125:89 /3:2 у серији/
/Сјакам 25 – Батлер 22/

Денвер – Портланд 124:98 /3:2 у серији/
/Јокићћ 25 – Лилард 22/

ВЕЧЕРАС

Исток

2.00 (1) Милвоки - (4) Бостон, тренутни резултат 3:1

Запад

4.30 (1) Голден Стејт - (4) Хјустон, тренутни резултат 2:2

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар