Jokić kao Lebron, Denver ima "meč loptu"!

Nagetsi ubedljivi u petoj utakmici polufinala Zapada protiv Portlanda, takođe i Toronto protiv Filadelfije.  Denver i Jokić na korak do sna! Nagetsi na pobedu do finala Zapada, Toronto opet preslišao Filadelfiju.

Košarka 08.05.2019 | 10:45
Jokić kao Lebron, Denver ima "meč loptu"!
Za promenu, veče bez ikakve neizvesnosti u NBA plej-ofu!

Denver Nagetsi deklasirali su Portland Trejlblejzerse rezultatom 124:98 (65:47), a Toronto Reptorsi su bili još ubedljiviji protiv Filadelfija Siksersa - 125:89 (64:43).

Obe ekipe vode u serijama sa po 3:2 i nalaze se na pobedu od plasmana u finale svojih konferencija. Prvu priliku da ostvare cilj imaće na gostujućim parketima, u noći između četvrtka i petka.

Nikola Jokić četiri minuta pre kraja meča je izašao iz igre zbog šest prekršaja, a navijači Denvera ispratili su ga skandiranjem "MVP, MVP!".

On je za 34 minuta na parketu zabeležio 25 poena, 19 skokova i šest asistencija, što je učinak kakav u plej-ofu nije imao nijedan igrač još od "27/19/10" Lebrona Džejmsa, kada je pre devet godina sa Klivlend Kavalirsima ispao od Bostona.

Pol Milsap bio je nezaustavljiv u reketu sa 24 poena, a podrška vodećem dvojcu Nagetsa stigla je od Džamala Mareja (18p, 5sk, 9as) i Gerija Herisa (16p, 6sk).

U redovima Portlanda odskočio je samo Demijen Lilard (22p, 6sk, 4as), ali je osim u prvoj četvrtini i on bio potpuno nemoćan u pokušaju da Blejzerse učini konkurentnim u ovoj utakmici. Trojke je šutirao 2/9.

Serija je u prva četiri meča bila potpuno poravnata, pošto je Denver ukupno postigao 464, a Portland 462 poena. Ovog puta su Nagetsi vodili i sa 31 poenom razlike.



Ceo Kolorado živi san - Denver je na pragu finala Zapadne konferencije NBA lige!

Nakon pet sezona posta, Nagetsi rade sve da uspostave dominaciju i to im ozbiljno polazi od ruke! Denver je na svom terenu razbio Portland rezultatom 124:98 i došao na prag odlaska u narednu fazu, gde će protivnik bitii pobednik serije Golden Stejt - Hjuston (2-2).

Kolorado slavi, ali pre svega zaljubljeno gleda u Nikolu Jokića, jer od njega dobija MVP role! Nije se publika u krcatom Pepsi Centru nimalo prevarila što je svog heroja opet počastila s gromoglasnim „MVP, MVP“ povicima, zbog kojih se tresao temelj dvorane.



Nikola Jokić je i neverovatnom zanosu inspiracije! Taman kada pomislite da više ne može da vas iznenadi, on izvuče još jednu neverovatnu rolu i zablista punim sjajem. Posle 65 minuta provedenih na parketu u trećoj utakmici i tripl-dabla u narednom susretu, Jokić je spremio monstruozni dabl-dabl s 25 poena i čak 19 skokova, čime je izjednačio rekord franšize u doigravanju, uz šest asistencija!

Istina, Portland nema Jusufa Nurkića, dok Enes Kanter ide preko granice bola kako bi odradio ovu seriju, ali Jokić bi i protiv najjačih Trejlblejzersa radio iste stvari, u to nema sumnje! Morao je kršni momak iz Sombora da napusti igru posle odrađenih 34 minuta zbog šest faulova i nije mu bilo svejedno, ali mu je pesma s tribina bila najlepša uteha. To samo pokazuje da Jokić i dalje ima snažan apetit i da mu nije dosta uspeha. Da mu je zaista stalo da Denveru omogući što bolji plasman na kraju i pritom ostane zdrav videlo se i kroz verbalni duel koji je imao sa Zekom Kolinsom i Mejersom Lenardom u poslednjoj četvrtini posle situacije koja možda na prvi pogled ne izgleda opasno, ali nije bila nimalo naivna...



Sada je Portland zreo da padne već u šestoj utakmici, što bi Nagetsima dalo malo vremena za odmor. Denver je dominirao susretom od prvog do poslednjeg sekunda i samo je hrabrost Demijana Lilarda sprečila veću bruku. Nije se ni Lilard proslavio, iako je imao 22 poena, jer je pucao svega 9/21 iz igre i 2/9 za tri. Ali, nije bilo nikoga da ga odmeni. Si Džej Mekolum je ubacio tek 12, a Rodni Hud i Zek Kolins po 14 poena.

Kao važna figura utakmice iskočio je Pol Milsap, koji je posebno imao uticaj na igru tokom drugog kvartala. Denver je tada napravio možda i ključnu razliku, što je omogućilo da ostatak utakmice praktično bude samo rutinsko odrađivanje posla, te da razlika dostigne maksimalu od 31 poena u trećoj četvrtini (91:60). Milsap je pobedi doprineo s 24 poena i osam skokova. Džamal Mari je dopisao 18 poena i devet asistencija, Gari Haris je dodao 16, a Vil Barton i Malik Bizli po 10 poena.

Šesti susret zakazan je za noć između četvrtka i petka od 04.30, a domaćin je Portland.  

Isto kao Denver, Toronto je posle "brejka" u četvrtom meču "eksplodirao" po povratku na domaći teren.

Okršaj sa Siksersima bio je praktično odlučen već na poluvremenu, kada su Lenard i ekipa imali "plus 21".

Ovog puta nije bilo potrebe da bivši as San Antonio Spursa i MVP finala 2014. uloži nadljudski napor da bi Toronto slavio. Kavai Lenard čak nije bio najbolji strelac svog tima (21p, 13sk, 4as), već je njegovo mesto zauzeo Paskal Siakam sa 25 poena, nakon što u prethodnoj utakmici zbog povrede lista nije dao uobičajeni doprinos.

Preostala trojica "startera" takođe su stigla do dvocifrenog učinka, uz ukupno 10 ubačenih trojki. Kajl Lauri postigao je 19, Deni Grin 17, a Mark Gasol 11 poena.

Džimi Batler je predvodio Filadelfiju sa 22 poena, pet skokova i sedam asistencija, Tobajas Heris zabeležio je 15 poena, šest skokova i dve blokade, a "roviti" Džoel Embid opet bio ispod svojih standarda, sa 13 poena i šest skokova.

Toronto se bori za povratak u finale Istoka, nakon što je 2016. izgubio od Klivlenda 2:4.



Jedan srpski as je blizu finala Zapada, drugi je na pragu eliminacije u polufinalu Istoka. Boban Marjanović i njegova Filadelfija nije uspela da izdrži još jedan težak sudar s Torontom, pa su tako Reptorsi stigli na pobedu do ulaska u sledeću rundu – 125:89!

Seventisiksersi su baš loše izgledali na parketu u najvećem delu utakmice, a pogotovo u drugom poluvremenu kada kao da nisu postojali. Reptorsima su dozvolili čak 61 poen u nastavku, a sami su postigli svega 36 poena, pa su na već postojeći minus od 21 poena posle dve četvrtine (43:64) dozvolili da razlika ode na čak 40 poena u dva navrata...



Više, mnogo više se očekivalo od Filadelfije. Ali, jednostavno nije išlo. Džoel Embid definitivno ne može da se izbori s zdravstvenim problemima koji ga prate i zbog toga nije bio dovoljno upotrebljiv na parketu. Imao je samo 13 poena i šest skokova na kraju. Igru je sve vreme držao Džimi Batler s 22 poena, a koliko je Fila zapravo bila napadački inferiorna govori i podatak da su dvocifren učinak imali samo još Tobijas Haris s 15 i Majk Skot s 10 poena. Boban Marjanović je dobio šest i po minuta i za to vreme skupio je šest poena i dve uhvaćene lopte. Toronto je protivnika nadigrao u svim aspektima i već posle dve četvrtine bilo je jasno šta se sprema. Kavaj Lenard je skinuo nogu s papučice za gas, pa je imao „samo“ 21 poen i 13 skokova, zato je najefikasniji bio odlični Paskal Sjakam s 25 poena i osam uhvaćenih lopti. Cela startna petorka Toronta prešla je dvocifrenu granicu, pa je tako Deni Grin ubacio 17, Kajl Lauri 19, Mark Gasol 11 poena, dok je Serž Ibaka dopisao još 10 poena.

Fila je na putu bez povratka, a Toronto će imati priliku da završi ceo posao već u noći između četvrtka i petka od 02.00 u Pensilvaniji...

NBA

Toronto – Filadelfija 125:89 /3:2 u seriji/
/Sjakam 25 – Batler 22/

Denver – Portland 124:98 /3:2 u seriji/
/Jokićć 25 – Lilard 22/

VEČERAS

Istok

2.00 (1) Milvoki - (4) Boston, trenutni rezultat 3:1

Zapad

4.30 (1) Golden Stejt - (4) Hjuston, trenutni rezultat 2:2

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar