Клоп: Мислио сам да је немогуће да прођемо...!

Тренер првог финалисте признао да није веровао у пролаз, али да су његови играчи заслужили ову победу.

Фудбал 08.05.2019 | 16:00
Клоп: Мислио сам да је немогуће да прођемо...!
Ливерпул је учинио чудо!

Након нестварног преокрета, победе у реваншу против Барселоне резултатом 4:0 и пласмана у финале Лиге шампиона Клопови фудбалери су јунаци вечери.

У утакмици у којој Меси и друштво нису личили на себе, "црвени" су успели да смогну снаге и постигну четири поготка што је веома мало људи очекивало. Домаћи су били пуно бољи ривал и потпуно заслужено резервисали лет за Мадрид, иако је све то деловало немогуће пре само три сата.

Тренер фудбалера Ливерпула је направио велики подвиг, поставио је утакмицу без двојице кључних фудбалера – Мохамеда Салаха и Роберта Фирмина, и победио фаворизованог противника, испоставиће се, без муке.

Он је након меча рекао да је све што се десило на утакмици заправо невероватно и није сасвим веровао у пролазак у финале.

"Цела вечерашња представа, све што се вечерас одиграло током утакмице, је заправо превише за једно вече. Било је предивно. Рекао сам момцима пред почетак утакмице да је немогуће да прођемо, али да они имају шансе да све преокрену, јер је све у њиховим рукама. Гледао сам много утакмица у животу, али се не сећам ни једне која је била попут ове", рекао је Јирген Клоп.

Немац је додао да је сама идеја да морају да се врате из толиког заостатка била нереална на први поглед, али да је пресрећан јер су успели да преокрену.

"Било је невероватно помислити да би требало да победимо након првог меча, а камоли да би то урадимо без примљеног поготка. Милнер је плакао када се све завршило, све ово нам јако много значи. Ово су најбољи моменти у фудбалу. Постоје многе дивне ствари на свету, али овакви тренуци су нешто сасвим посебно", закључио је тренер победничког тима. 

Ливерпул је изненадио све, овом победом су ушли у друго узастопно финале најјачег европског клупског такмичења и показали да су поново на стазама старе славе. 

Пројекат који су отпочели довођењем немачког стручњака вишеструко им се исплатио, а и даље постоје шансе да финале на "Ванда Метрополитану" дочекају као прваци Енглеске уколико им се за викенд догоди слично чудо.

Ако је судити по вечерашњој представи, заслужили су да ово буде њихова недеља...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар