Klop: Mislio sam da je nemoguće da prođemo...!

Trener prvog finaliste priznao da nije verovao u prolaz, ali da su njegovi igrači zaslužili ovu pobedu.

Fudbal 08.05.2019 | 16:00
Klop: Mislio sam da je nemoguće da prođemo...!
Liverpul je učinio čudo!

Nakon nestvarnog preokreta, pobede u revanšu protiv Barselone rezultatom 4:0 i plasmana u finale Lige šampiona Klopovi fudbaleri su junaci večeri.

U utakmici u kojoj Mesi i društvo nisu ličili na sebe, "crveni" su uspeli da smognu snage i postignu četiri pogotka što je veoma malo ljudi očekivalo. Domaći su bili puno bolji rival i potpuno zasluženo rezervisali let za Madrid, iako je sve to delovalo nemoguće pre samo tri sata.

Trener fudbalera Liverpula je napravio veliki podvig, postavio je utakmicu bez dvojice ključnih fudbalera – Mohameda Salaha i Roberta Firmina, i pobedio favorizovanog protivnika, ispostaviće se, bez muke.

On je nakon meča rekao da je sve što se desilo na utakmici zapravo neverovatno i nije sasvim verovao u prolazak u finale.

"Cela večerašnja predstava, sve što se večeras odigralo tokom utakmice, je zapravo previše za jedno veče. Bilo je predivno. Rekao sam momcima pred početak utakmice da je nemoguće da prođemo, ali da oni imaju šanse da sve preokrenu, jer je sve u njihovim rukama. Gledao sam mnogo utakmica u životu, ali se ne sećam ni jedne koja je bila poput ove", rekao je Jirgen Klop.

Nemac je dodao da je sama ideja da moraju da se vrate iz tolikog zaostatka bila nerealna na prvi pogled, ali da je presrećan jer su uspeli da preokrenu.

"Bilo je neverovatno pomisliti da bi trebalo da pobedimo nakon prvog meča, a kamoli da bi to uradimo bez primljenog pogotka. Milner je plakao kada se sve završilo, sve ovo nam jako mnogo znači. Ovo su najbolji momenti u fudbalu. Postoje mnoge divne stvari na svetu, ali ovakvi trenuci su nešto sasvim posebno", zaključio je trener pobedničkog tima. 

Liverpul je iznenadio sve, ovom pobedom su ušli u drugo uzastopno finale najjačeg evropskog klupskog takmičenja i pokazali da su ponovo na stazama stare slave. 

Projekat koji su otpočeli dovođenjem nemačkog stručnjaka višestruko im se isplatio, a i dalje postoje šanse da finale na "Vanda Metropolitanu" dočekaju kao prvaci Engleske ukoliko im se za vikend dogodi slično čudo.

Ako je suditi po večerašnjoj predstavi, zaslužili su da ovo bude njihova nedelja...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar