Дјеца спавају, сад може да се псује!

Моји фудбалери ј. . . цареви, Милнер је плакао, Вудборн ме питао „шта се дешава“? „Још нисам свестан шта смо направили“, добро је расположен Јирген Клоп.

Фудбал 08.05.2019 | 11:30
Дјеца спавају, сад може да се псује!
Успели су. Зато што су Ливерпул. После помињања имена клуба свака прича која би локигом требало да обелодани пласман у финалче Лиге шампиона је излишна, јер ако неко зна да прави преокрете онда су то Црвени.

У полуфиналу против Барселоне још један. Довољан да Јирген Клоп набаци препознатљив осмех, мада ни сам Немац нема разумно објашњење како је стигао и престигао предност Каталонаца из првог меча. Уместо тога, само карактеристичах хумор.

„Сад је 22.10 и сва деца су отишла на спавање, па могу да псујем. Ови моји фудбалери су ј... невероватни цареви! Казните ме ако
хоћете, али то морам да кажем, јер бољи израз немам. Појма немам како смо успели“, усхићен је Клоп.

Како и не би био, јер је после 0:3 у Каталонији фудбалски свет већ прогласио чету Ернестеа Валвердеа као сигурног путника у Мадрид. Кад, за титулу првака Европе, шесту у историји, бориће се великан са Енфилда-.

„Ово је превише... Запањујуће! Играли смо против, можда, најбољег тима на планети и сама победа над таквом екипом је тешка, а камоли славље без примљеног гола. Још нисам свестан шта су момци направили. Невероватно“.

Емоције су велике. Не само код тренера.

„Видео сам Џејмса Милнера како плаче на терену по окончању утакмице. То показује колико нам све оно свима значи. Ово је нешто најбоље што може да вам се деси у фудбалу. Наравно да има важнијих ствари на свету, али створити овакву атмосферу, са оволиком количином емоција, као што су урадили наши играчи је посебна ствар. Све је било на њима и зато све честитке њима“.

Енергија слична оној од прошле године кад је елиминисан Сити у четвртфиналу. Мада, ово је веће достигнуће. Како зубог величине ривала, тако и тежине задатка који је био пред Ливерпулом, успут унакажен повредама Кеите, Фирмина и Салаха. Ускочиле су замене, попут Оригија и Шаћирија у улози стартере, а оготово Вајналдума кад је улетео с клупе. Све погодак до поготка.

„Овакав микс потенцијала и срца никад раније нисам видео. У оваквим утакмицама морате да покажете веру у себе. Дивок Ориги и Џердан Шаћири нису играли често током сезоне, али су показали да је у фудбалу све могуће. Прелепо. Заиста, прелепо. Морали смо да будемо на опрезу све време. А опет довољно безбразни. Такав приступ је био неопходан. Барселона се лако брани од предвидивих напада, зато смо морали да будемо непредвидиви. Код четвртог гола, само сам видео да лопта улеђе у мрежу, нисам скапирао ни да је био корнер, ни ко га је извео. Чак ме је и Бен Вудборн питао „шта се десило?“, описао је Јирген Клоп лукавост Трент Александра Арнолда пре гола који је означио почетак феште на Енфилду у којој је и сам учествовао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар