Djeca spavaju, sad može da se psuje!

Moji fudbaleri j. . . carevi, Milner je plakao, Vudborn me pitao „šta se dešava“? „Još nisam svestan šta smo napravili“, dobro je raspoložen Jirgen Klop.

Fudbal 08.05.2019 | 11:30
Djeca spavaju, sad može da se psuje!
Uspeli su. Zato što su Liverpul. Posle pominjanja imena kluba svaka priča koja bi lokigom trebalo da obelodani plasman u finalče Lige šampiona je izlišna, jer ako neko zna da pravi preokrete onda su to Crveni.

U polufinalu protiv Barselone još jedan. Dovoljan da Jirgen Klop nabaci prepoznatljiv osmeh, mada ni sam Nemac nema razumno objašnjenje kako je stigao i prestigao prednost Katalonaca iz prvog meča. Umesto toga, samo karakterističah humor.

„Sad je 22.10 i sva deca su otišla na spavanje, pa mogu da psujem. Ovi moji fudbaleri su j... neverovatni carevi! Kaznite me ako
hoćete, ali to moram da kažem, jer bolji izraz nemam. Pojma nemam kako smo uspeli“, ushićen je Klop.

Kako i ne bi bio, jer je posle 0:3 u Kataloniji fudbalski svet već proglasio četu Ernestea Valverdea kao sigurnog putnika u Madrid. Kad, za titulu prvaka Evrope, šestu u istoriji, boriće se velikan sa Enfilda-.

„Ovo je previše... Zapanjujuće! Igrali smo protiv, možda, najboljeg tima na planeti i sama pobeda nad takvom ekipom je teška, a kamoli slavlje bez primljenog gola. Još nisam svestan šta su momci napravili. Neverovatno“.

Emocije su velike. Ne samo kod trenera.

„Video sam Džejmsa Milnera kako plače na terenu po okončanju utakmice. To pokazuje koliko nam sve ono svima znači. Ovo je nešto najbolje što može da vam se desi u fudbalu. Naravno da ima važnijih stvari na svetu, ali stvoriti ovakvu atmosferu, sa ovolikom količinom emocija, kao što su uradili naši igrači je posebna stvar. Sve je bilo na njima i zato sve čestitke njima“.

Energija slična onoj od prošle godine kad je eliminisan Siti u četvrtfinalu. Mada, ovo je veće dostignuće. Kako zubog veličine rivala, tako i težine zadatka koji je bio pred Liverpulom, usput unakažen povredama Keite, Firmina i Salaha. Uskočile su zamene, poput Origija i Šaćirija u ulozi startere, a ogotovo Vajnalduma kad je uleteo s klupe. Sve pogodak do pogotka.

„Ovakav miks potencijala i srca nikad ranije nisam video. U ovakvim utakmicama morate da pokažete veru u sebe. Divok Origi i Džerdan Šaćiri nisu igrali često tokom sezone, ali su pokazali da je u fudbalu sve moguće. Prelepo. Zaista, prelepo. Morali smo da budemo na oprezu sve vreme. A opet dovoljno bezbrazni. Takav pristup je bio neophodan. Barselona se lako brani od predvidivih napada, zato smo morali da budemo nepredvidivi. Kod četvrtog gola, samo sam video da lopta uleđe u mrežu, nisam skapirao ni da je bio korner, ni ko ga je izveo. Čak me je i Ben Vudborn pitao „šta se desilo?“, opisao je Jirgen Klop lukavost Trent Aleksandra Arnolda pre gola koji je označio početak fešte na Enfildu u kojoj je i sam učestvovao.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar