Договорено: Андер Ерера у ПСЖ-у!

За плату од 32. 000. 000 евра! Уговор до 2023. године.

Фудбал 08.05.2019 | 17:00
Договорено: Андер Ерера у ПСЖ-у!
Пет година на Олд Трафорду, а наредне четири на Парку принчева. Андер Ерера дефинитивно мења средину, затвара поглавље у Манчестеру и сели се у Пари Сен Жермен. Искусни шпански везиста постаће првог дана летњег прелазног рока и завнично нови фудбалер Светаца, са којима је договорио услове сарадње.

Оно што је најважније, првак Француске ће га добити без обештећења, јер Ерери истиче уговор 30. јуна и упркос настојањима руководства Јунајтеда да га продужи, решио је да оде. Између осталог, због чињенице да енглески великан није озбиљан такмац за трофеје и само се чекао клуб који ће моћи да испрати његове финансијске захтеве. Помињало се да би Атлетик Билбао, у коме се афимирсао, могао да га врати на Сан Мамес, међутим, Баски ниједног тренутка нису били конректни на економском плану, па је у први план искочио ПСЖ.

И може се речи да је брзо завршио посао, иако је месецима спремао понуду и плео мрежу око Ерере. Посебно ако се зна да су у недељу Црвени ђаволи математички остали без шансе да се пласирају у Лигу шампиона, а већ вечерас мадридски Ас уверава да је посао закључен и да су познати најважнији детаљи. Први се тиче дужине уговора. Раније се спекулисало да ће ПСЖ изаћи са предлогом петогодишње сарадње, међутим, на крају ће она бити орочена до јуна 2023. Заузврат ће бити максимано испоштован Ереринзахтев за платом, па ће у Паризу имати гарантовано 8.000.000 евра по сезони. Дакле, 32.000.000 ако одради уговор до краја.

Тренер Томас Тухел проценио је да му је баш Андер Ерера потребан за послове на средини терена, после извесног одласка Адријена Рабиоа, коме истиче уговор на крају сезоне, уз напомену да 24-годишњи везиста, због сукоба са челницима, није у плановима стручног штаба од децембра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар