Dogovoreno: Ander Erera u PSŽ-u!

Za platu od 32. 000. 000 evra! Ugovor do 2023. godine.

Fudbal 08.05.2019 | 17:00
Dogovoreno: Ander Erera u PSŽ-u!
Pet godina na Old Trafordu, a naredne četiri na Parku prinčeva. Ander Erera definitivno menja sredinu, zatvara poglavlje u Mančesteru i seli se u Pari Sen Žermen. Iskusni španski vezista postaće prvog dana letnjeg prelaznog roka i zavnično novi fudbaler Svetaca, sa kojima je dogovorio uslove saradnje.

Ono što je najvažnije, prvak Francuske će ga dobiti bez obeštećenja, jer Ereri ističe ugovor 30. juna i uprkos nastojanjima rukovodstva Junajteda da ga produži, rešio je da ode. Između ostalog, zbog činjenice da engleski velikan nije ozbiljan takmac za trofeje i samo se čekao klub koji će moći da isprati njegove finansijske zahteve. Pominjalo se da bi Atletik Bilbao, u kome se afimirsao, mogao da ga vrati na San Mames, međutim, Baski nijednog trenutka nisu bili konrektni na ekonomskom planu, pa je u prvi plan iskočio PSŽ.

I može se reči da je brzo završio posao, iako je mesecima spremao ponudu i pleo mrežu oko Erere. Posebno ako se zna da su u nedelju Crveni đavoli matematički ostali bez šanse da se plasiraju u Ligu šampiona, a već večeras madridski As uverava da je posao zaključen i da su poznati najvažniji detalji. Prvi se tiče dužine ugovora. Ranije se spekulisalo da će PSŽ izaći sa predlogom petogodišnje saradnje, međutim, na kraju će ona biti oročena do juna 2023. Zauzvrat će biti maksimano ispoštovan Ererinzahtev za platom, pa će u Parizu imati garantovano 8.000.000 evra po sezoni. Dakle, 32.000.000 ako odradi ugovor do kraja.

Trener Tomas Tuhel procenio je da mu je baš Ander Erera potreban za poslove na sredini terena, posle izvesnog odlaska Adrijena Rabioa, kome ističe ugovor na kraju sezone, uz napomenu da 24-godišnji vezista, zbog sukoba sa čelnicima, nije u planovima stručnog štaba od decembra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar