Ајакс завршава још једно планско појачање!

За Де Лихтову замену инвестира 22. 000. 000 евра! Један од тројице би требало да буде погодак.

Фудбал 08.05.2019 | 16:30
Ајакс завршава још једно планско појачање!
Свесни су у Ајаксу да неће успети да задрже најбоље играче из ове сјајне генерације и зато су направили стратегију планских куповина којима ће заменити неке од најбољих играча.

Подсетимо, Френки Де Јонг је већ продат Барселони за 75.000.000 евра (10.000.000 евра бонуса), а за 80.000.000 евра се очекује и трансфер капитена Де Лихта на Камп Ноу. На мети богатих клубова су Дониван де Бек, Давид Нерес, Хаким Зијех, Николас Таљафико, а сигурно ће бити и понуда за Душана Тадића. Могуће је да ће отићи Зијех или Нерес, никако обојица, а клуб ће се потрудити ида не продаје Ван де Бека, Таљафика и Тадића. Уговори су већ продужени са голманом Онаном и десним беком Мазрауијем.

Ајакс је већ за 12.500.000 евра купио румунског везисту Развана Марина из белгијског Стандарда као замену за Де Јонга. Понудио је Реалу 20.000.000 евра за Мартина Едегарда који је универзалан играч, али би природно требало да замени Зијеха на десном крилу што је најчешће играо у Витесеу. Мада, може без проблема да игра и на Де Јонговој позицији. Купљен је талентовани голман Кјел Шерпен (19) из Емена да се постепено припрема за наследника Онане. За 6.000.000 евра је купљен перспективни штопер Кик Пјери (18) из Херенвена као замена за Де Лихта у перспективи. Међутим, Пјери је јако млад и питање је да ли може да одједном замени Де Лихта. Истина, Де Лихт је старији само годину дана, али он је феномен какви се ретко појављују. Зато Ајакс жели додатно да се осигура по одласку Де Лихта.

У јануару је већ покушао, али...

Тада је из Боке купљен аргентински штопер Лисандро Магаљан за 9.000.000 евра али та прича није кренула добро. Аргентинац је од јануара одиграо само четири меча за Копљанике. Први меч је одиграо у Купу Холандије, а потом је следећи пут стартер био у оном катастрофалном поразу 2:6 у дербију од Фајенорда. Тада је замењен после пола сата игре због очајне игре и од тада је само два пута ушао са клупе по неколико минута у мечевима против Јувентуса и ПСВ-а. Планиран као наследник Де Лихта, Магаљан та очекивања на почетку није оправдао. Истина, дошао је усред сезоне, тек треба да прође припреме, да се аклиматизује и навикне се на потпуно различлит сил игре од Бокиног. Треба му времена...

Међутим, Ајакс жели још једног штопера и додазно осигурање последње линије. И опет је Аргентинац у питању! И опет се зове Лисандро?!

Холандски и аргентински медији јављају да је клуб из Амстердама постигао начелан договор око 7.000.000 евра вредног трансфера Лисандра Мартинеза (21). Он је фубалер аргентинске Дефенсије и Хустисије која је била сензације сезоне у аргентинском фудбалу и мимо свих очекивања се борила за титулу са Расингом. На 25 мечева су примили само 18 голова, а млади Мартинез је једини од дефанзиваца одиграо свих 25 мечева. И приде постигао два гола.

За Њуелс је у првенству дебитовао као 18-годишњак после чега је отишао у Дефензу и Хустисију и за само две сезоне одушевио Аргентину. Стигао је и позив у репрезентацију Аргентине за коју је дебитовао у марту. Може да покрива и позицију левог бека, а желели су га Бока и Ривер. Међутим, изгледа да је Ајакс победио у тој трци да је са 7.000.000 евра одувао конкуренцију.

Аргентински леви бек Николас Таљафико је пре годину и кусур дана дошао у Ајакс из Индепендијенте за само 4.000.000 евра и отворио врата земљацима. Оставио сјајан утисак и данас вреди преко 25.000.000 евра. Арсенал и Атлетико Мадрид су желели да га доведу већ следећег лета, али му је Ајакс обећао повишицу и решио је да остане у Амстердаму макар још једну сезону.

Лисандро Мартинез би требало да крене стопама Таљафика и Магаљана и да задући опрему Копљаника. То би Ајаксова улагања у тројицу штопера за шест месеци довело до 22.000.000 евра. Један од њих би требало да буде погодак и замени Де Лихта. Колико је то могуће, јер онакав играч се ретко рађа...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар