Ajaks završava još jedno plansko pojačanje!

Za De Lihtovu zamenu investira 22. 000. 000 evra! Jedan od trojice bi trebalo da bude pogodak.

Fudbal 08.05.2019 | 16:30
Ajaks završava još jedno plansko pojačanje!
Svesni su u Ajaksu da neće uspeti da zadrže najbolje igrače iz ove sjajne generacije i zato su napravili strategiju planskih kupovina kojima će zameniti neke od najboljih igrača.

Podsetimo, Frenki De Jong je već prodat Barseloni za 75.000.000 evra (10.000.000 evra bonusa), a za 80.000.000 evra se očekuje i transfer kapitena De Lihta na Kamp Nou. Na meti bogatih klubova su Donivan de Bek, David Neres, Hakim Zijeh, Nikolas Taljafiko, a sigurno će biti i ponuda za Dušana Tadića. Moguće je da će otići Zijeh ili Neres, nikako obojica, a klub će se potruditi ida ne prodaje Van de Beka, Taljafika i Tadića. Ugovori su već produženi sa golmanom Onanom i desnim bekom Mazrauijem.

Ajaks je već za 12.500.000 evra kupio rumunskog vezistu Razvana Marina iz belgijskog Standarda kao zamenu za De Jonga. Ponudio je Realu 20.000.000 evra za Martina Edegarda koji je univerzalan igrač, ali bi prirodno trebalo da zameni Zijeha na desnom krilu što je najčešće igrao u Viteseu. Mada, može bez problema da igra i na De Jongovoj poziciji. Kupljen je talentovani golman Kjel Šerpen (19) iz Emena da se postepeno priprema za naslednika Onane. Za 6.000.000 evra je kupljen perspektivni štoper Kik Pjeri (18) iz Herenvena kao zamena za De Lihta u perspektivi. Međutim, Pjeri je jako mlad i pitanje je da li može da odjednom zameni De Lihta. Istina, De Liht je stariji samo godinu dana, ali on je fenomen kakvi se retko pojavljuju. Zato Ajaks želi dodatno da se osigura po odlasku De Lihta.

U januaru je već pokušao, ali...

Tada je iz Boke kupljen argentinski štoper Lisandro Magaljan za 9.000.000 evra ali ta priča nije krenula dobro. Argentinac je od januara odigrao samo četiri meča za Kopljanike. Prvi meč je odigrao u Kupu Holandije, a potom je sledeći put starter bio u onom katastrofalnom porazu 2:6 u derbiju od Fajenorda. Tada je zamenjen posle pola sata igre zbog očajne igre i od tada je samo dva puta ušao sa klupe po nekoliko minuta u mečevima protiv Juventusa i PSV-a. Planiran kao naslednik De Lihta, Magaljan ta očekivanja na početku nije opravdao. Istina, došao je usred sezone, tek treba da prođe pripreme, da se aklimatizuje i navikne se na potpuno različlit sil igre od Bokinog. Treba mu vremena...

Međutim, Ajaks želi još jednog štopera i dodazno osiguranje poslednje linije. I opet je Argentinac u pitanju! I opet se zove Lisandro?!

Holandski i argentinski mediji javljaju da je klub iz Amsterdama postigao načelan dogovor oko 7.000.000 evra vrednog transfera Lisandra Martineza (21). On je fubaler argentinske Defensije i Hustisije koja je bila senzacije sezone u argentinskom fudbalu i mimo svih očekivanja se borila za titulu sa Rasingom. Na 25 mečeva su primili samo 18 golova, a mladi Martinez je jedini od defanzivaca odigrao svih 25 mečeva. I pride postigao dva gola.

Za Njuels je u prvenstvu debitovao kao 18-godišnjak posle čega je otišao u Defenzu i Hustisiju i za samo dve sezone oduševio Argentinu. Stigao je i poziv u reprezentaciju Argentine za koju je debitovao u martu. Može da pokriva i poziciju levog beka, a želeli su ga Boka i River. Međutim, izgleda da je Ajaks pobedio u toj trci da je sa 7.000.000 evra oduvao konkurenciju.

Argentinski levi bek Nikolas Taljafiko je pre godinu i kusur dana došao u Ajaks iz Independijente za samo 4.000.000 evra i otvorio vrata zemljacima. Ostavio sjajan utisak i danas vredi preko 25.000.000 evra. Arsenal i Atletiko Madrid su želeli da ga dovedu već sledećeg leta, ali mu je Ajaks obećao povišicu i rešio je da ostane u Amsterdamu makar još jednu sezonu.

Lisandro Martinez bi trebalo da krene stopama Taljafika i Magaljana i da zadući opremu Kopljanika. To bi Ajaksova ulaganja u trojicu štopera za šest meseci dovelo do 22.000.000 evra. Jedan od njih bi trebalo da bude pogodak i zameni De Lihta. Koliko je to moguće, jer onakav igrač se retko rađa...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar