Нови ударац за уклети Милан!

Пакета не игра до краја сезоне! Можда ни Биља. . .  Гатузо ће једва скрпити везни ред за гостовање у Фиренци.

Фудбал 08.05.2019 | 18:15
Нови ударац за уклети Милан!
Милан и даље гаји наде да ће освојити четврто место и играти Лигу шампиона наредне сезоне.

Да би се то догодило, Росонери у наредна три кола морају да освоје три бода више од Аталанте што није неизвоидљиво, али ће бити много тешко. Прво, јер су у слабој форми и већ у следећем колу гостују у Фиренци. Друго, јер је Аталанта у много бољој фоми и све држи у својим рукама, па су јој до краја довољне две победе кући и реми са Јувентусом у гостима. И треће, јер кадровска ситуација никако не иде на руку Ђенару Гатузу.

Тренер Милана је у све тежој ситуацији како да скрпи тим за гостовање против Фиорентине. Најновија лоша вест је да до краја сезоне неће моћи да рачуна бразилског везисту Лукаса Пакету којои је синоћ искључен у мечу са Болоњом јер је ударио по руци судију Ди Бела. Дисциплинци Серије А су казнили Пакету са три меча суспензије што значи да га неће бити на терену до краја сезоне.

Утисак је да је Пакета престрого кажњен. Синоћ је црвени картон добио зато што се осетио незаштићеним од стране арбитра и био је жртва удараца Ерика Пулгара. Судија му је незаслужено показао жути картон што је испровоцирало Бразилца да љутито закачи по руци Ди Бела који га је потом искључио. Казна је претерана с обзиром шта се дешавало...

Пакетин изостанак је нова у низу лоших вести за Милан. Дуго чекани повратак Матије Калдаре се није десио јер је штопер покидао лигаменте и паузираће шест месеци. Повређени су десни бекови Конти и Калабрија, а синоћ се повредио и искусни везиста Лукас Биља. Аргентинац је повредио карличну кост и питање је да ли ће и када заиграти до краја сезоне. А сасвим је јасно да Гатузо после синоћњег инцидента више неће рачунати на Тјемуеа Бакајока.

Уз већ раније повређеног Бонавентуру, то значи да Милан без четворице битних везних фудбалера путује у Фиренцу. Гатузов простор за маневар је мали. Ту су још Кеси, Хосе Маури који је мало играо, Монтоливо и Бертолаћи који нису добили ни минут од почетка сезоне. Кеси и Хосе Маури су једине опције на средини, а Чалханоглу или Борини ће највероватније играти повученије иза Суса, Кастиљеха и Пјонтека.

Тешка ситуација за Росонере...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар