Novi udarac za ukleti Milan!

Paketa ne igra do kraja sezone! Možda ni Bilja. . .  Gatuzo će jedva skrpiti vezni red za gostovanje u Firenci.

Fudbal 08.05.2019 | 18:15
Novi udarac za ukleti Milan!
Milan i dalje gaji nade da će osvojiti četvrto mesto i igrati Ligu šampiona naredne sezone.

Da bi se to dogodilo, Rosoneri u naredna tri kola moraju da osvoje tri boda više od Atalante što nije neizvoidljivo, ali će biti mnogo teško. Prvo, jer su u slaboj formi i već u sledećem kolu gostuju u Firenci. Drugo, jer je Atalanta u mnogo boljoj fomi i sve drži u svojim rukama, pa su joj do kraja dovoljne dve pobede kući i remi sa Juventusom u gostima. I treće, jer kadrovska situacija nikako ne ide na ruku Đenaru Gatuzu.

Trener Milana je u sve težoj situaciji kako da skrpi tim za gostovanje protiv Fiorentine. Najnovija loša vest je da do kraja sezone neće moći da računa brazilskog vezistu Lukasa Paketu kojoi je sinoć isključen u meču sa Bolonjom jer je udario po ruci sudiju Di Bela. Disciplinci Serije A su kaznili Paketu sa tri meča suspenzije što znači da ga neće biti na terenu do kraja sezone.

Utisak je da je Paketa prestrogo kažnjen. Sinoć je crveni karton dobio zato što se osetio nezaštićenim od strane arbitra i bio je žrtva udaraca Erika Pulgara. Sudija mu je nezasluženo pokazao žuti karton što je isprovociralo Brazilca da ljutito zakači po ruci Di Bela koji ga je potom isključio. Kazna je preterana s obzirom šta se dešavalo...

Paketin izostanak je nova u nizu loših vesti za Milan. Dugo čekani povratak Matije Kaldare se nije desio jer je štoper pokidao ligamente i pauziraće šest meseci. Povređeni su desni bekovi Konti i Kalabrija, a sinoć se povredio i iskusni vezista Lukas Bilja. Argentinac je povredio karličnu kost i pitanje je da li će i kada zaigrati do kraja sezone. A sasvim je jasno da Gatuzo posle sinoćnjeg incidenta više neće računati na Tjemuea Bakajoka.

Uz već ranije povređenog Bonaventuru, to znači da Milan bez četvorice bitnih veznih fudbalera putuje u Firencu. Gatuzov prostor za manevar je mali. Tu su još Kesi, Hose Mauri koji je malo igrao, Montolivo i Bertolaći koji nisu dobili ni minut od početka sezone. Kesi i Hose Mauri su jedine opcije na sredini, a Čalhanoglu ili Borini će najverovatnije igrati povučenije iza Susa, Kastiljeha i Pjonteka.

Teška situacija za Rosonere...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar